<

Гуманітарна допомога з Німеччини: Іваничівська лікарня отримала багатофункціональний УЗД-апарат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:40 | 19.01.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1898
/ Коментарі відсутні

Іваничівська багатопрофільна лікарня отримала нове медобладнання від Німеччини, вартістю майже півтора мільйони гривень.

Медзакладу передали сучасний ультразвуковий пристрій Mindrey DC-60 Expert з набором датчиків. Його лікарня отримала в рамках німецько-українського проекту «Пакет солідарності громад при пандемії коронавірусу» від Сервісної служби «Міста у Єдиному Світі», який фінансується Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини.  

Прилад корейського виробництва на суму 28 тисяч 645 євро доставлений в Україну, як гуманітарна допомога. Селищна рада кілька місяців розробляла проєкт і вела перемовини з німецькими партнерами.

Лікар ультразвукової діагностики Віталій Гуменюк, який безпосередньо працює в кабінеті УЗД, каже: у період пандемії коронавірусу це обладнання є вкрай необхідним, бо дозволяє точно, швидко і якісно визначати хворобу та запобігати постковідним ускладненням.

Окрім цього, завдяки сучасному УЗД-апарату лікарі зможуть проводити весь спектр ультразвукових досліджень, адже він оснащений кількома датчиками. На ньому можна визначати злоякісні та доброякісні утворення (для щитовидної та молочних залоз), на ранніх стадіях виявляти онкологічні патології, серцево-судинні захворювання, а також обстежувати органи черевної порожнини, сечостатевої системи, скелетно-м’язової системи, нирки, периферичні та поверхневі судини.

Медичні працівники задоволені роботою нового обладнання. Кажуть: воно легке у користуванні, якісне і універсальне.

«Апарат укомплектований 4 датчиками: для обстеження органів черевної порожнини, нирок і печінки, для виявлення хвороб щитовидної й молочних залоз та спостереження функціонування судин і кровотоку по них, для діагностики роботи серця і судин головного мозку. І ще один датчик використовується в гінекології й акушерстві.

Додаткова опція цього обладнання – це еластографія. Тобто метод, який виміряє жорсткість і коефіцієнт тканини для визначення злоякісне чи незлоякісне новоутворення в пацієнта. Отриманий апарат обладнаний принтером з фотобумагою, що дозволяє друкувати знімки обстеження, аби було документальне підтвердження виявлених захворювань і патологій.

Також має процесуальну пам’ять, що дозволяє записувати і зберігати інформацію та переносити її на флешки чи диски», – розповів Віталій Гуменюк.

Нова високоякісна багатофункціональна ультразвукова діагностична система вже розміщена у приміщенні лікарні й, відповідно, доступна для обстеження захворілих. Діагностика на УЗД-апараті є безоплатною, якщо є направлення від сімейного лікаря, або ж пацієнт лікується в одному із відділень медзакладу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер