<

Є загроза спалаху захворюваності на кір, – лікар-епідеміолог Іваничівського лабораторного відділення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:24 | 27.07.2017 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Завідувач Іваничівським районним лабораторним відділенням Нововолинського міськрайонного відділу ДУ « Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», лікар-епідеміолог Наталія Мариніна застерігає, що у найближчі місяці може статися спалах захворюваності на кір.

Останні випадки захворювання на кір в Україні і в Іваничівському районі реєструвалися у 2012 році. Оскільки це захворювання має циклічність прояву через 5- 6 років, слід очікувати його спалаху уже в найближчі місяці.

Випадки кору уже реєструються в Івано – Франківській та Одеській областях. Зараз пора літнього відпочинку. Спостерігається велика міграція населення. Багато дорослих з дітьми подорожують, їдуть на відпочинок до моря. Може відбутися контакт із хворим – носієм збудника цього захворювання. Інкубаційний період складає 17-21 день. Отже, на початок навчального року можна очікувати росту захворюваності на кір, – зазначає Наталія Мариніна.

Єдиним ефективним  шляхом профілактики кору та запобігання ускладнень від нього являється проведення профілактичних щеплень проти даної інфекції. Згідно Календаря щеплень вони проводяться в 1 рік та 6 років.

Як повідомив головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Роман Киця, є у районі невакциновані діти: були випадки, що мами відмовлялися від проведення вакцинації своїх дітей або пропускали щеплення через відсутність вакцини або нездужання дитини. Зараз це все можна надолужити.

Вакцина є. Що потрібно зробити, то це мамам з дітьми звернутись до лікаря і зробити щеплення від кору, щоб організм виробив імунітет проти цієї інфекції, – рекомендує медик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця