<

Акція “Запобігти, врятувати, допомогти” навчає іваничівських школярів діяти в надзвичайних ситуаціях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:57 | 21.03.2016 / Іваничі /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Як свідчить статистика, у нашій країні  в мирний час внаслідок нещасних випадків щодня гинуть дорослі та діти.

Загроза травмування та загибелі дорослих та дітей під час необережного поводження з вогнем, при пустощах з вибухонебезпечними предметами, токсичними речовинами на водних об’єктах тощо не зменшується. Постає нагальна потреба активно проводити належну масово-роз’яснювальну та навчальну роботу серед населення в тому числі дітей щодо правил поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру та їх попередження: як не потрапити в надзвичайну ситуацію та як діяти, коли вона виникла, – повідомив Головний державний інспектор Іваничівського РС УДСНС України у Волинській області А.М. Киричук

В рамках Акції «Запобігти, врятувати, допомогти» з метою попередження загибелі людей на пожежах, при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру, навчання їх правилам безпечної  життєдіяльності та популяризації професії пожежного-рятівника, 17.03.2016 р. з учням 6-7 класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 2  працівниками  Іваничівського районного сектору  УДСНС України у Волинській області та ДПРЧ-18 було організовано  виїзд пожежного автомобіля для показу можливостей пожежно-рятувальної техніки та рятувального обладнання (зокрема демонстрацію рятувального обладнання та методів ліквідації пожеж).

Вихованці школи  із задоволенням спостерігали  за демонстрацією методів гасіння вогню водяними стволами. Цікаво було спостерігати за радісним виразом облич коли діти власноручно приводили в дію ручні пожежні стволи, приміряли бойовий одяг пожежного-рятувальника,  посидівши  в середині пожежного автомобіля.

Проте потому, свято для дітей не закінчилося, у рятувальників було чимало сюрпризів, щоб здивувати малечу. У доволі  цікавій формі дітям розповіли, яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації. Зокрема розповідали, що робити під час пожежі, виявленні боєприпасів, розливі ртуті та як надавати першу долікарську допомогу собі та потерпілому. Поряд з тим з дітьми було організовано відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим та потерпілим. Бажаючих на мить відчути себе рятувальником виявилося чимало. Поза увагою рятувальників не залишилась жодна дитина: усім вручили «Пам’ятки безпеки». Рятувальники ще раз нагадали дітям основні правила безпеки.

DSCN0762
DSCN0755
DSCN0753




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця