<

​У Поромівській ОТГ оцінювали творчі здібності дітей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:56 | 22.03.2018 / Іваничі /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Виставка-конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» відбулася 16 березня у фойє закладу загальної середньої освіти села Поромів.

Захід відбувся  за сприяння відділу освіти, соціального захисту, культури, сім’ї, молоді та спорту, керівників закладів  загальної середньої освіти Бомк В.В., Маринюк А.В., Андрощук Л.І., Калюги С.А., Василюк С.І., Тюхти Н.А., Форняк А.В. , Кінах Г.Л., Шиленіної І.В.

Про це інформують у Поромівській ОТГ.

Захід відбувся з метою підтримки та розвитку декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва, пробудження у дітей поваги до національної спадщини.

Близько 80-ти творчих експонатів були представлені закладами загальної середньої освіти сіл Бортнів, Бужанка, Лежниця, Поромів на розгляд журі відповідно до двох розділів: декоративно-ужиткове мистецтво (художнє різьблення по дереву; художнє плетіння; в’язання спицями, гачком; витинання; художня вишивка; народна лялька; м’яка іграшка; писанкарство; вироби з тіста; декоративний розпис, народний живопис; бісероплетіння; паперова пластика та оригамі; вироби з соломки; вироби з природних матеріалів; інші техніки виконаннята образотворче мистецтво (графіка, живопис, батик).

Оцінювали роботи представники журі у складі: сільського голови Євгенія   Недищука, методиста Волинського державного центру естетичного виховання учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів Надії Шевчук, начальника відділу освіти, соціального захисту, культури, сім’ї, молоді та спорту Надії Жук та методиста відділу Наталії Воробей.

Виставкові роботи оцінювались за такими критеріями: художній дизайн, трудомісткість та складність, оригінальність твору, технічне виконання (якість виготовлених експонатів).

До уже традиційних технік постійно додаються нові, надсилаються вироби виготовлені з  нових матеріалів. Невтомні маленькі творці розвивають свою майстерність в уже освоєних техніках та напрямках, активно беруться за роботу з чимось новим і незвіданим.

Цьогоріч були представлені роботи в нових  техніках: пейт-арт, кінусайга, картонаж, джгутова філігрань,  торцювання, дудлінг та інше.

Конкурсанти продемонстрували творчу фантазію, високий рівень поданих на конкурс робіт, неповторність, оригінальність задуму в їх виготовленні.

Кращі роботи юних здобувачів закладів загальної середньої освіти  Поромівської об’єднаної територіальної громади братимуть участь в обласній  виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, яка відбудеться в травні 2018 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер