<

Інвестиційний прибуток підлягає декларуванню

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:49 | 15.02.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Дохід від операцій з інвестиційними активами необхідно задекларувати, – наголошують у Головному управлінні ДФС у Волинській області.

До операцій з інвестиційними активами, які підлягають обов’язковому декларуванню, належать: обмін інвестиційного активу на інший інвестиційний актив, зворотній викуп або погашення інвестиційного активу його емітентом, який належав платнику. Окрім того, повернення платнику коштів або майна (майнових прав), попередньо внесених ним до статутного капіталу емітента корпоративних прав, у разі його виходу з числа засновників (учасників) чи ліквідації емітента також віднесено до операцій, дохід від здійснення яких треба декларувати, – пес-служба ГУДФС у Волинській області

Щоб правильно заповнити декларацію про отриманий дохід, декларант повинен скористатися даними обліку загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами, який ведеться платником самостійно, окремо від інших доходів і витрат.

Для цілей оподаткування інвестиційного прибутку звітним періодом вважається календарний рік.
Загальний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами визначається як сума інвестиційних прибутків, отриманих платником податку протягом звітного (податкового) року, зменшена на суму інвестиційних збитків, понесених платником податку протягом такого року.

Нагадаємо, декларацію про майновий стан і доходи громадяни подають до 1 травня 2015 року до органу ДФС за місцем своєї реєстрації. Прихильникам сучасних інформаційних технологій для подання декларацій варто скористатися сервісом «Декларування online».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця