<

Імпорт автівок через «Ягодин»: київська фірма ошукала державу на понад мільйон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 6.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
7518
/ Коментарі відсутні

На пункті пропуску «Ягодин» митникам вдалося викрити протиправну діяльність київського товариства. Воно ошукало державу на понад один мільйон гривень митних платежів, які необхідно було сплатити під час імпорту легкових автомобілів.

Загалом 23 транспортні засоби ввозилися через пункт пропуску “Дорогуськ-Ягодин” та оформлялися на митному посту “Ковель” у минулому, довоєнному році, повідомили в пресслужбі Волинської митниці.

Під час випуску у вільний обіг цих автомобілів заступник директора підприємства подавала до митного оформлення неправдиві відомості про продавців (відправників), покупців (одержувачів) та фактурну вартість придбаних у країнах Європи вживаних авто.

Виявити розбіжності дозволив аналіз документів, наданих на запит української сторони митними органами Польщі, Нідерландів, Швеції.

Відтак, волинські митники склали протокол про порушення митних правил за ст. 485 Митного Кодексу України. Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їхнього розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця