<

Гранату кинув “свободівець” із батальйону “Січ” – Аваков

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 31.08.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Гранату в правоохоронців під Верховною Радою кинув Ігор Гуменюк, який є бійцем добровольчого батальйону “Січ”.

Про це на брифінгу у понеділок заявив глава МВС Арсен Аваков – пише Українська Правда

“Затримано людину, яка кидала граната. Затриманий – Гуменюк Ігор, який використав гранату типу РГО. Одна граната були при ньому, одну він кинув. Чека гранати була при ньому”, – заявив Аваков.

“Він назвався “свободівцем” і бійцем батальйону “Січ”, який перебуває у відпустці з 3 серпня по 3 вересня”, – додав Аваков.

Нагадаємо, що під час сутичок з мітингувальниками, біля Верховної Ради загинув Боєць Національної гвардії

За його словами, осколкове поранення отримав також заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал.

Аваков повідомив, що уже затримано близько 30 осіб, проте міліція планує провести додаткові затримання, оскільки володіє інформацією про учасників заворушень.

“Затримано близько 30 осіб, в тому числі – чоловік, який кидав гранату. Будуть ще затримання, тому що ми володіємо інформацією, ми бачимо ситуацію – і будуть ще затримання”, – заявив Авааков.

Як відомо, Батальйон “Січ” — добровольчий батальйон патрульної служби міліції особливого призначення, створений у червні 2014 року в структурі Головного управління МВС України в місті Києві з членів ВО “Свобода”. Командир батальйону “Січ” — Олександр Писаренко.

У понеділок під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

В свою чергу, прес-служба ВО “Свобода” дала відповідь:

Те, що Аваков так оперативно “призначив винних”, свідчить про одне – провокація була ним і спланована. Путінським шляхом ідете! Бо той теж теракти влаштовував…

Тепер про організаторів сутичок: шарпанина почалася після того, як “орли Авакова” пішли в наступ, розтоптавши портрети загиблих українських героїв-свободівців, які полягли на фронті.

Очевидно, що влада мала мету: створити підстави для застосування каральними органами зброї, аби при остаточному ухваленні зрадницьких змін до Конституції вже ніхто не міг перешкодити.

Найголовніше: усім постраждалим – якнайшвидшого одужання!

Ми зрозуміли, що ця влада не зупиниться ні перед чим – ні перед зрадою, ні перед кров’ю. Навіть перед великою кров’ю…




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця