<

Прем’єр-ліга скоротиться до 12 команд. Для “Волині” продовжили термін атестації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:33 | 5.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Президент української футбольної прем’єр-ліги Володимир Генінсон повідомив на прес-конференції в Києві 4-го червня, що в сезоні 2016-2017 років у головному клубному турнірі України виступатимуть 12 команд.

Генінсон нагадав, що під час попереднього сезону через фінансові проблеми припинив існування запорізький «Металург». Перед новим чемпіонатом прем’єр-ліга втратила ще два клуби, відзначив її керівник – повідомляє Радіо Свобода

«Дві команди не отримали офіційно атестат – це (харківський – ред.) «Металіст» та (ужгородська) «Говерла». Тобто лишилося 11 команд», – вказав Генінсон.

За спортивним принципом прем’єр-лігу поповнить кіровоградська «Зірка», яка виграла змагання в першій лізі.

Президент української футбольної прем’єр-ліги не розповів, якою буде схема розіграшу чемпіонату з участю 12 команд. Один із лідерів українського футболу, донецький «Шахтар», ще перед початком попереднього чемпіонату, в якому брали участь 14 колективів, пропонував змінити традиційний двоколовий турнір на змагання, в якому провідні клуби грали б між собою частіше.

Ще три роки тому в головній футбольній лізі України грали 16 команд. Сімферопольська «Таврія» і футбольний клуб «Севастополь» припинили виступи у 2014 році, після анексії Криму Росією. Два турніри після цього відбулися з участю 14 клубів.

Також президент УПЛ в деталях розповів про те, чому атестат отримала “Волинь”:

“Щодо “Волині”. Дійсно був продовжений термін атестації для цього клубу. Зараз дуже багато мусується в пресі про надання або ненадання “Волинню” документів на атестацію. Насправді, лучани подали всі документи вчасно, крім фінансової звітності через заборгованість. Перед ФФУ була велика заборгованість як за арбітраж – 957 000 гривень, вона була погашена до 30 травня. Була велика заборгованість, понад 900 000 гривень, перед КДК, вона також була погашена. Була погашена заборгованість перед усіма футболістами, які знаходяться на території України. Фінансова звітність була передана до Комітету з атестації, і він вже приймав рішення”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер