<

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик звернувся до перевізників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:49 | 15.07.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Звернення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика до волинської громади та перевізників

Шановні волиняни!

Звертатись до вас змушує ситуація, що склалася у зв’язку з відміною пільг родинам загиблих учасників антитерористичної операції. У першу чергу це стосується права на пільговий проїзд у громадському транспорті. І мені дуже прикро, що в області неодноразово мали місце випадки, коли водії автобусів або маршрутних таксі відмовлялися безкоштовно перевозити членів сімей, чиї рідні загинули під час бойових дій на Сходів України. Ще гірше – змушували людей залишити громадський транспорт та висаджували посеред маршруту. 

Сьогодні країна переживає складні часи. Війна позначилася й на економіці держави. Відповідно, Уряду доводиться вдаватися до непопулярних рішень, аби забезпечити українську армію усім необхідним, підвищити обороноздатність країни та вчасно виплачувати зарплати і пенсії. Серед таких кроків – і скасування пільг родинам загиблих учасників АТО. Вірю, що рішення це вимушене і тимчасове. Однак, переконаний, справедливість повинна бути відновлена і пільги – повернуті. Саме тому обласна державна адміністрація у червні звернулася до Уряду з відповідною ініціативою щодо внесення змін до законодавства.

Разом із тим, маємо розуміти й інше: бійці, які сьогодні – на передовій, захищають нашу державу, наші родини, кожного з нас. Якщо вони цього не робитимуть, завтра ворог може бути тут. Сміливі і відважні, патріоти своєї країни, – вони заслуговують на щиру вдячність і повагу. Але особливу шану ми повинні віддати тим, хто не повернувся і вже ніколи не повернеться до рідних домівок. Їхні родини залишились без батька, сина, брата. Вони та їх рідні, як ніхто, заслуговують на останню данину пам’яті, висловлену вдячністю держави та кожного свідомого громадянина.

І якщо сьогодні влада, вирішуючи першочергове питання захисту цілісності і незалежності України, не може сповна забезпечити соціальний захист загиблих учасників АТО та їх родин, Героїв Небесної Сотні, то, можливо, варто нам із вами по-іншому оцінити їх подвиг? Увагою, турботою, словом і ділом підтримати родини, чиї рідні загинули, захищаючи Україну.

Волиняни завжди демонстрували суспільну відповідальність та найкращі людські якості. Об’єднаймося й зараз у справі захисту нашої держави, відновлення миру і спокою, проявімо милосердя та любов до ближнього.

Звертаюсь до перевізників та водіїв громадського транспорту з проханням поставитись з розумінням до необхідності пільгового проїзду членів родин загиблих в АТО та Героїв Небесної Сотні, проявити максимальну увагу до українських бійців та родин загиблих. Ваша допомога потрібна сьогодні, адже Україна сильна кожним з нас.

Спільними зусиллями не допустімо поширення жорстокості та цинізму. Маємо розуміти: крім чітко прописаних нормативно-правових актів є ще й етичні норми, моральний фактор та християнські цінності.

З повагою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.




один коментар
  1. Пане губернатор, пора вже розігнати тендерний комітет, корумпований комітет. Бо інакше , чим можна пояснити той факт, що Марія Проскура виграла тенднр на перевезення з одним недоломаним автобусом????????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер