<

Глава МВС вперше озвучив втрати Нацгвардії і МВС за два роки бойових дій на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:28 | 19.04.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Глава МВС Арсен Аваков повідомив про загибель 308 бійців з батальйонів Нацгвардії і МВС.

Міністр виступив на підтримку добровольчих батальйонів і повідомив, що вперше наводить офіційну статистику щодо поранених і загиблих в підрозділах МВС і Нацгвардії в зоні проведення АТО, – пише УНІАН.

«У мене все клекоче всередині, коли хтось вальяжно міркує про міфології навколо добровольчих батальйонів. Я наведу сьогодні офіційну статистику за пораненим і загиблими – вперше. Тут немає таємниці, але є докір пустобрехам, ставить під сумнів подвиг хлопців. Чому офіційну? Тому що були втрати і ті, які не потрапили в наш облік – хлопці гинули в бою, не встигнувши належним чином оформитися в підрозділах. Приїжджали на фронт, залишаючи формальності на потім», – зазначив Аваков.

«За ці два роки у підрозділах МВС і Нацгвардії: загинули 308 осіб. У тому числі з добробатів – 205 (108 – нацгвардійці з Донбасу, Азову, бат. ім. Кульчицького, 97 – з батальйонів МВС); отримали поранення 1228 осіб. У тому числі зі складу добробатів – 701; пропали безвісти – 41 боєць; в полоні (за нашою інформацією) – 10», – повідомив керівник МВС України.

«Нечесно і несправедливо мовчати про хлопців, які віддали своє життя і здоров’я на цій війні! Підло применшувати їхній подвиг! Вже комусь здається незручним у низці мирного життя столиці та інших мирних міст згадувати. Але згадувати треба – просто тому, що війна ще йде – і нічого не закінчено», – резюмував Арсен Аваков




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця