<

Готові до найгіршого: ЗСУ нарощують тренування біля кордону із Білоруссю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 10.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
616
/ Коментарі відсутні

Україна усвідомлює ризики з боку Білорусі та військових, які там базуються. Розвідка постійно відстежує ситуацію в республіці та готується до найгіршого сценарію, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Наразі Україна спостерігає за тим, що відбувається по той бік кордону, а наші збройні сили, які боронять північно-західні рубежі, нарощують тренування підрозділів, ідеться в сюжеті ТСН.

Навчання проходять бійці територіальної оборони неподалік білоруського кордону на Волині.

Легенда – ворожа артилерія криє наші позиції, росіяни намагаються завадити наступу піхоти, яка рушила відбивати черговий клаптик української землі, наші стрільці, попри щільний вогонь, проривають лінію оборони окупантів і зав’язується стрілецький бій, на допомогу вирушають розвідники на бронемашині, мобільні групи вогневої підтримки та гранатометники, які добивають ворога та знищують його техніку.

У реальному бою завдання гранатометників – нищити ворожу техніку, тому на полігоні кожен постріл відточують до досконалості.

“Колони, броньована техніка – все будемо знищувати, будь-якого ворога”, – говорять бійці.

На полігоні все максимально наближено до бойових дій. Серед суцільних вибухів, на які армійці навчилися не реагувати, бійці вправно відпрацьовують стрілецькі навички.

“Там ворог уже мертвий. Ми його розбили і все перевірили. Це найприємніше, що може бути, – коли ворог просто плавиться”, – зазначає командир батальйону бригади ТрО Іван Кучейник.

Частина цього підрозділу вже встигла повоювати на Київщині, тепер вчать новобранців. Ці люди в мирному житті мали різні професії. Тут і колишні поліцейські, і митники, і водії міжнародних перевезень, і підприємці, і фермери, але з початку великої війни вдягнули піксель, стали на оборону кордонів і зараз, коли північний сусід знову грає м’язами, не припиняють тренування.

“Якщо білоруський народ зрозуміє, що сюди не потрібно йти, що потрібно змінювати щось у своїй країні, то, думаю, все буде добре”, – зауважує військовослужбовець ТрО.

Тут тренуються двічі на тиждень уже десять місяців повномасштабної війни, чим лоскочуть нерви ворогу. Хоч поки сил для наступу з Білорусі недостатньо, українські армійці демонструють, що в разі чого зустріч буде гарячою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця