<

Філарет не усвідомлює, що за ним стоять проросійські сили – вважають у ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 12.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
8
/ коментарі 2

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) вважає, що за спиною почесного патріарха ПЦУ Філарета стоять проросійські сили, а він цього, можливо, не усвідомлює.

Про це Епіфаній повідомив у своєму інтерв’ю Українській Правді.

“На жаль, за спиною почесного патріарха Філарета, я думаю, що він цього не усвідомлює, грають деякі проросійські сили. Були дослідження, можливо, ви бачили, де явно і відкрито люди Медведчука проводили проплачені мітинги проти мене”, – розповів Епіфаній.

“Один із них на Софійській площі – зібрали один і той самий мітинг спочатку на підтримку “112 каналу”, здається, а потім “на захист” Героя України патріарха Філарета. Тут реально видно, що є зовнішнє втручання у ці справи”, – сказав предстоятель ППЦ.

При цьому Епіфаній зазначив, що почесний патріарх Філарет залишається в складі Православної церкви України, його місце на Синоді очікує на його повернення, але він самоізолювався у складі ПЦУ.

Священний синод Української Православної Церкви (ПЦУ) вирішив створити для почесного патріарха Філарета релігійну організацію в складі ПЦУ у формі місії.

Окрім цього Синод надав Філарету право для пожиттєвого проживання в комплексі будівель за адресою місто Київ, вулиця Пушкінська, 36 та пожиттєве право на звершення богослужінь у Володимирському соборі.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця