<

ЄС закликає владу і політичні сили України об’єднатися і продовжувати реформи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:34 | 12.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Європейський Союз закликає владу і всі політичні партії України об’єднатися заради продовження процесу реформ в країні. Про це йдеться в заяві представництва ЄС в Києві.

“Це життєво важливо для майбутнього країни, її демократичного розвитку і добробуту людей. Економічне і соціальне відродження України вимагає подальшого поліпшення умов ведення бізнесу і невпинної підтримки громадянами розпочатих урядом реформ”, – йдеться в заяві, – повідомляє Корреспондент.

Зокрема, підкреслюють в представництві, “негайно необхідні конкретні і переконливі результати в боротьбі проти корупції”. Європейські дипломати зазначають, що одним з головних пріоритетів в цьому відношенні є прозорість добору і призначення керівників державних підприємств та їх фінансової звітності, а також кроків, що здійснюються для приватизації чи ліквідації деяких держпідприємств.

“Упровадження цієї програми реформ і одночасне зміцнення демократії та верховенства права, як це передбачено Угодою про асоціацію, потребує координації заходів з реформування в усіх напрямках”, – йдеться в заяві.

За словами дипломатів, Україні слід також подвоїти зусилля, спрямовані на вибудовування політичного консенсусу всередині демократичних інститутів.
“Європейський Союз та його держави-члени надають значну фінансову і технічну допомогу Україні для таких реформ і готові продовжувати підтримувати цілеспрямовану роботу над реформами”, – запевнили в представництві ЄС.
У заяві підкреслюється, що в цей вирішальний момент політичному керівництву України слід покласти осторонь розбіжності і спільно зосередитися на подальшому виконанні плану реформ: “Єдність заради підтримки таких необхідних реформ повинна стати пріоритетом для всіх політичних сил”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця