<

Двоє мешканців Любешівського району вербували волинян у Польщу в трудове рабство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 22.05.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Двоє жителів Любешівського району протягом 2019 та 2020 років вербували та відправляли мешканців Волинської області з метою подальшої трудової експлуатації в небезпечних умовах до Республіки Польща.

Про це інформує сектор комунікації поліції Волині.

22-го травня оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, та волинські правоохоронці провели санкціоновані обшуки у помешканнях та транспортних засобах фігурантів. Під час обшуків правоохоронці вилучили речові докази по справі, а також близько 4 кг бурштину-сирцю, речовину рослинного походження, зовні схожу на марихуану, предмет схожий на пістолет, мобільні телефони та транспортний засіб.

Вилучене направлять до Волинського науково-дослідного експертного криміналістичного центру МВС України для проведення відповідних експертиз. 

Під час слідства з’ясовано, що зловмисники вербували людей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі і мають уразливий стан, та обіцяли працевлаштування у Польщі, гідні умови проживання та хорошу оплату праці. Після надання згоди фігуранти доставляли потерпілих до місця роботи у Польщі, де реалії були зовсім іншими.

За кордоном люди протягом тривалого часу були змушені працювати без оплати на небезпечних для життя і здоров’я роботах та жити у жахливих умовах. Люди виконували небезпечні роботи на електростанції без спеціального одягу, засобів захисту, альпіністського спорядження та відповідних допусків. Волиняни змушені були працювати нелегально, а роботодавці переховували їх від польських правоохоронців. 




один коментар
  1. За таке полішукам і Молоду Гвардію не гріх пригадати на якійсь з шахт нашого міста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця