<

Донька Цемаха спростувала інформацію про вбивство батька

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:56 | 31.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Фігурант справи про збиття над Донбасом малазійського Boeing рейсу MH17 Володимир Цемах – живий та перебуває на території самопроголошеної «ДНР».

Про це Громадському радіо повідомила донька Цемаха, Марія.

Раніше російський пропагандистський ресурс Russia Today написав, що Володимира Цемаха нібито вбили у Москві. Новина з’явилася на сайті ресурсу. Згодом її видалили.

За словами доньки Цемаха, інформація, оприлюднена Russia Today не відповідає дійсності. Вона додала, що Цемах «живий та здоровий» і нині перебуває вдома, на території так званої «ДНР».

Нагадаємо, українські спецслужби затримали Володимира Цемаха в місті Сніжне в кінці червня 2019-го року. Bellingcat очікували, що арешт матиме істотний вплив на розслідування об’єднаної слідчої групи JIT щодо катастрофи МН17, бо саме Цемах, нібито, допоміг приховати ракетну установку «Бук» і частину її екіпажу 17-го липня 2014-го року — про це він заявляв у 2015-му.

7-го вересня відбувся великий обмін полонених. З російського полону повернулися 35 українців, а Україна передала російській стороні осіб, звинувачених у співпраці з бойовиками на Донбасі або з російськими спецслужбами. Серед них був і Володимир Цемах, колишній командир ППО бойовиків.

5-го вересня БУГ повідомляв, що свідка у справі збитого боїнга МН17, Цемаха, випустили під особисте зобов’язання.

11-го вересня стало відомо, що Нідерланди перекваліфікували Володимира Цемаха, що раніше вважався ключовим свідком у справі про знищення малайзійського літака MH17 над Донбасом, зі свідка у підозрюваного.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця