<

Дідівщина, що призвела до смерті солдата на Київщині: підозрюваного нацгвардійця взяли під варту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:28 | 11.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

Печерський районний суд Києва взяв під варту на 2 місяці нацгвардійця, якого підозрюють у дідівщині, що призвела до смерті солдата. Він начебто здійснював «психологічний примус» щодо свого колеги, а потім ще й вдарив його. Внаслідок цього останній загинув.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Центрального регіону, – передає 24-й канал.

“7-го жовтня 2020-го року рішенням Печерського районного суду м. Києва підозрюваному військовослужбовцю НГУ обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з утриманням його на гауптвахті Центрального управління Військової служби правопорядку по місту Києву та Київській області”, – зазначено в повідомленні.

3-го жовтня підозрюваний солдат строкової служби порушив статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості. Він застосував насильство до свого товариша зі служби, змусивши останнього віджиматися від підлоги.

Коли той виконав вправи, солдат віддав йому команду: “Струнко!”, а тоді вдарив кулаком у груди. Від отриманого удару потерпілий втратив свідомість, а бригада “швидкої”, яка примчала до військової частини, не змогла врятувати хлопця, він помер.

5-го жовтня солдата затримали, наступного дня йому було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 406 (порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості, що заподіяло тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця