<

Депутати взялись за блогерів: хочуть примусити їх примусово розкривати свої реальні імена

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:37 | 17.02.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Депутат Верховної Ради Василь Петьовка, який обрався по мажоритарному округу на Закарпатті, зареєстрував днями законопроект, в разі прийняття якого, блогерів можуть примусити розкривати інформацію про себе.

Законопроект Петьовки №2111 про внесення змін до Закону України «Про інформацію» передбачає тлумачення терміну «блогер». Це власник сайту і (або) сторінки сайту в мережі “Інтернет”, на яких розміщується масова інформація, – пишуть у соцмеражех  “Рух Іскра”.

Якщо закон буде прийнятий в такій редакції, то блогером можна буде назвати власника будь-якого сайту, адже визначення є занадто широким.

Але все це квіточки. Найцікавіше у вимогах до самих блогерів. Петьовка пропонує заборонити блогерам поширювати нецензурну лайку. Блогери також змушені будуть перевіряти достовірність всієї інформації, яку вони поширюють. Це фактично ставить блогерів в один ряд зі ЗМІ.

Петьовка придумав цікаву новацію – блогеру заборонено використовувати сайт з метою ПРИХОВУВАННЯ СУСПІЛЬНО ЗНАЧУЩИХ ВІДОМОСТЕЙ. Як можна використовувати сайти для цієї мети – уявити важко. Ми припускаємо, що це може виглядати наступним чином: є блогер, він двічі на тиждень щось розміщує на своєму сайті, але раптом до нього приходять контролюючі органи і запитуються – «пане блогере, а чому ви вчора не написала пост про успіхи депутата Петьовки на законодавчій ниві, з якою метою ви приховуєте ці суспільно значимі відомості?»

Цікаво, що Петьовка також хоче, щоб блогери були зобов’язані розміщувати на своїх сайтах прізвище та ініціали, електронну адресу для направлення йому юридично значимих повідомлень.

Ось такі цікаві новації пропонує депутат Петьовка. Замість боротьби з інфовійною Параші, вони хочуть воювати з українцями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця