<

Депутати Волинської облради – проти конфіскації житла за борги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 12.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Депутати Волинської облради проголосували за підтримку проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження», який передбачає заборону конфіскації житла за борги по комунальній платі.

Про це стало відомо під час 8-ї сесії Волинської облради сьогодні, 12-го жовтня, – повідомляє ІА Волинські новини.

Сергій Слабенко повідомив, що пропонується підтримати проект рішення щодо необхідності негайного прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про виконавче провадження».

Зокрема, у зв’язку зі змінами до законодавства, зняли мораторій на стягнення заборгованості за комунальні послуги у вигляді нерухомого майна, зокрема квартир. На Волині, як нагадав депутат, вже був прецедент стягнення заборгованості за рахунок квартири. Так, у березні 2016 року в Луцьку продали двокімнатну квартиру, мешканці якої заборгували за комунальні послуги, на організованому виконавчою службою аукціоні, більше, ніж за 400 тисяч гривень.

Після цього Міністр юстиції у своєму виступі повідомляв, що суми заборгованості уважно вивчатимуть і шукатимуть інші варіанти стягнення. Вже є пропозиції депутатів Верховної Ради щодо заборони виконавчим службам робити стягнення у вигляді нерухомого майна у разі заборгованості за спожиті комунальні послуги.

Голова фракції УКРОП в облраді Вячеслав Рубльов зазначив, що депутати від всіх фракцій розробили альтернативний проект рішення, який «позбавлений політичного забарвлення» та передбачає ті ж заходи. Депутати підтримали цей проект.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер