<

Депутати Волинської облради просять захистити бійців 51-ої ОМБР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:58 | 28.05.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У четвер, 28-го травня 2015 року депутати Волинської облради підтримали запит першого заступника голови ради Олександра Пирожика до прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака та військового прокурора Луцького гарнізону Олександра Курсова щодо об’єктивного та виваженого розслідування кримінальної справи та перевірки законності відкриття кримінального провадження.

Як йдеться у запиті, 29 травня 2015 року у Володимир-Волинському міському суді розпочинається слухання справи за підозрою 21-го бійця 51-ї ОМБР у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 28, ч. 3 ст. 409 КК України (ухилення від військової служби). Головуючий по справі – суддя Володимир-Волинського міського суду Канівець Леонтій Федорович.

На думку громадськості області, яка звернулася до депутата, досудове розслідування швидше нагадує показовий виступ військової прокуратури для залякування бійців.

Усі вони були призвані в першій хвилі часткової мобілізацію, «вирвані» з цивільного життя без будь-яких пояснень і підготовки відправлені на Схід. Практично всі волинські військовослужбовці не проходили медичного огляду та бойового злагодження,а були кинуті без належної амуніції на боротьбу з добре підготовленим і підступним ворогом. В умовах розвалу та деморалізації  Української армії, яку нищили роками, без спеціальної підготовки волиняни достойно боролися з терористами – російськими найманцями. Лише крайня необхідність, відсутність обіцяної допомоги, резервів, чітких і рішучих дій командування, загроза повної ліквідації підрозділу терористами та масової загибелі бійців, після 10 днів щоденних обстрілів «Градами», які знищили практично всю техніку, змусило бійців відступити з утримуваного ними «терикону», і цим самим зберегти життя багатьох українських вояків. Але замість того, щоб дати можливість бійцям відпочити та підняти бойовий дух, їх почали кримінально переслідувати, що виключає можливість подальшого проходження ними служби в лавах Збройних Сил України. Засуджуючи бійців, ми позбавляємо армію досвідчених військових кадрів, яких так не вистачає», – йдеться у запиті.

У підтриманому запиті депутати просять об’єктивно та виважено, на засадах законності та справедливості розглянути цю справу, забезпечивши відкритість і прозорість, доступність для громадськості розгляду цієї справи; здійснити перевірку законності відкриття кримінального провадження та розглянути можливість закриття даної справи за безпідставністю пред’явленої підозри.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця