<

За підозрою в розтраті понад 2 млн $ затримали чиновників «Укроборонпрому»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:36 | 4.03.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ 1 коментар
Антикорупційні органи затримали чинного та колишнього директорів держпідприємства “Спецтехноекспорту”, що входить до складу держконцерну “Укроборонпром”.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро.

“4 березня детективи НАБУ та САП затримали чинного та колишнього директорів ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” за підозрою у розтраті 2,225 млн дол. США”, – повідомило відомство.

“Також затримано ще трьох колишніх посадовців держпідприємства”, – заявило НАБУ.

Подробиці бюро обіцяє надати згодом.

НАБУ не називає імен затриманих чиновників.

З 26 грудня 2014 року до 25 червня 2018 року “Спецтехноекспорт” очолював Павло Барбул (спершу як виконувач обов’язків директора, а з 3 лютого 2015 року – як директор).

26 червня 2018 року обов’язки директора “Спецтехноекспорту” доручили Владиславу Бельбасу.

«Також затримано ще трьох колишніх посадовців держпідприємства», – передають Волинські новини заяву НАБу.

Керівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру екс-директору дочірнього підприємства «Укрспецекспорт», державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства «Спецтехноекспорт», причетного до організації злочинної схеми розтрати коштів, яка завдала державі 55,5 млн грн. збитків.

Нагадаємо, скандал щодо мільйонних розкладань оборонки в українській армії розгорівся нещодавно. Гладковського відсторонили від посади після цього корупційного скандалу. За інформацією журналістів «Bihus.info», зокрема йдеться про те, що син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду. За даними фактами НАБУ розпочало власне розслідування.

Також повідомлося, що Олег Гладковський був почесним консулом Сейшельських островів, а через цю дипустанову проводилися оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин. Раніше йшлося про те, що фірма Гладковського отримала півмільярда за таємними угодами.

Президент Порошенко фактично визнав достовірність розслідування «Наших грошей» і звільнив Ігоря Гладковського з посади заступника секретаря РНБО.

Про це він заявив на засіданні Ради регіонального розвитку Миколаївської області.





один коментар
  1. Не будемо поспішати з реакцією, дочекаймось результатів. Курчат восени рахують, відрубані руки теж…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця