<

Чи притісняють на Волині ромів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:06 | 30.10.2014 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
1

На Волині утискають ромів, про це говорять громадські активісти Волині.

Про це під час засідання громадської ради при облдержадміністрації 29 жовтня повідомила голова комісії ради з питань гуманітарного розвитку Світлана Шульга, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

З її слів, представники національних громад порушують питання виконання Конституції та статей Кримінального Кодексу, які закріплюють кримінальну відповідальність за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової та національної приналежності. Йдеться переважно про ромів. Так, представники ромської громади області повідомили про випадки «неадекватного ставлення, аж до побиття» до представників цієї національності у освітніх та медичних закладах. Органам державної влади члени громадської ради при ОДА пропонують переглянути своє ставлення до нацменшин.

Подібне звернення про неадекватне ставлення органів МВС висловили члени азербайджанської діаспори.

«Азербайджанці, грузини та, частково, вірмени задіяні в економічному житті Волині в основному в галузях торгівлі та обслуговування. Але це зовсім не означає, що міліціонер, який підійде на ринку до азербайджанця, ставитиметься до нього так, як до українця. Людина, яка має більш смаглявий колір шкіри, не потребує «особливої уваги» з боку міліції», – зазначила Світлана Шульга.

Вона запропонувала також виховувати етнічну толерантність, започаткувавши регулярні курси підвищення кваліфікації для працівників сфери освіти, держслужбовців, правоохоронців та журналістів. До діяльності таких курсів, з її слів, можна залучити структури Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок