<

Чи можна знайти легальну роботу за вуличними оголошеннями: експеримент ВЦЗ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:20 | 28.08.2016 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
Волинський обласний центр зайнятості аналізував оголошення про роботу, які розміщують на дошках оголошень, стовпах, зупинках тощо. Про це стало відомо під час прес-конференції 26-го серпня.
Начальник відділу організаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості Олена Мисковець розповіла, що зняли та дослідили понад 400 оголошень, 112 з них виявилися унікальними. Тож ці оголошення поділили на три групи. – інформує  TopLutsk.
До першої групи увійшли вакансії, розміщені роботодавцями, які співпрацюють з центрами зайнятості. Зазвичай, це великі торгові мережі, які постійно шукають працівників. Друга група – оголошення, розміщені роботодавцями, які не співпрацюють з центрами зайнятості. Сюди потрапили 78 оголошень.
Аби вивести на чисту воду таких роботодавців, працівники центру зайнятості вдалися до експерименту й видавали себе за безробітних. Зрештою ж, з’ясували, що понад 40% роботодавців пропонували нелегальну працю, понад 30% пропонували офіційне працевлаштування за бажанням працівника. Ще 9% – ті, хто уникав відповіді про легальність праці, казали, що треба прийти на особисту зустріч. І лише одна вакансія з 78, які потрапили в цю групу, була вже зайнята.
Третя ж група – оголошення про роботу мережевого маркетингу. Майже 100% роботодавців телефоном не називали, яка це компанія та чим займається. Мовляв, треба прийти і поговорити віч-на-віч.
“Такі оголошення можна вважати сумнівним джерелом вакансій. Тут зазвичай нелегальне працевлаштування й неофіційна зарплатня”, – висловилася про “вуличні” оголошення Олена Мисковець.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця