<

Через Ягодин намагались переправити до Польщі 10 кг марихуани: організатора наркобізнесу затримали у Миколаєві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:45 | 30.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Організатора та активного учасника транснаціонального наркоугруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді та збуті великих партій важких наркотиків СБУ затримала у Миколаєві.

За попередніми даними слідства, до складу групи входили кілька мешканців з різних регіонів України і громадян однієї з країн ЄС, – пише СБУ Волинської області.

Зловмисники займалися контрабандою кокаїну в Україну для продажу через розгалужену мережу наркодилерів. У зворотному напрямку, своїм зарубіжним спільникам, фігуранти переправляли канабіс для збуту у деяких європейських країнах.

Одного з активних учасників угрупування затримали на пункті пропуску «Ягодин» Волинської області на спробі контрабанди за кордон майже 10 кілограмів марихуани. Наркотик було приховано у спеціально обладнаній схованці позашляховика.

Також оперативники спецслужби задокументували два факти збуту зловмисниками пів кілограма кокаїну в різних регіонах України.

Під час обшуків за місцем проживання організатора та інших учасників групи, а також в їх гаражних та складських приміщеннях у Миколаєві, правоохоронці виявили 10 кілограмів канабісу, обладнання для його фасування і приховування у транспортних засобах наркокур’єрів.

Загальна вартість вилучених під час спецоперації наркотиків, за цінами чорного ринку, становить майже 4,5 мільйона гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення підозри і обрання запобіжних заходів затриманим: організатору і активному учаснику групи. 

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Спецоперація проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Миколаївській області із залученням підрозділів ДФС та Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця