<

Британські профспілківці завітали до незалежних профспілок України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:34 | 27.10.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Сьогодні в Києві відбулася зустріч представників Конфедерації вільних профспілок України, зокрема Незалежної профспілки гірників України та Вільної профспілки залізничників України, з колегами із Національної профспілки гірників Великобританії (NUM) і тамтешньої Профспілки водіїв трамваїв.

Британські профспілківці приїхали в Україну, щоб більше дізнатися про ситуацію в нашій країні, а також розповісти про англійські реалії. У зустрічі взяв участь член Національної асамблеї Уельсу,  член Комітету ЄС у складі аналітичної регіональної групи по Україні Михайло Антонів, – пишуть на сайті Конфедерація вільних профспілок.

Британські профспілківці відверто зізналися, що нині поширюється багато пропагандистської інформації, а у них є бажання отримати достовірну – про ситуацію в Україні та реалії життя українських трудівників. Гірники й транспортники Великобританії уже не раз висловлювали свою підтримку українцям у складний і трагічний для нас час. Представники NUM  брали участь у ІІІ з’їзді гірників України та були свідками протестів наших гірників у центрі Києва. Михайло Антонів нагадав і про те, що в Англії профспілківці організували цілу кампанію підтримки України.

«Нам потрібне розуміння того, що нині відбувається в Україні, – сказав він. – Інформацію про це необхідно поширювати у Великобританії. Також ми хочемо розповісти, що відбувається у нашій країні».

Голова КВПУ та НПГУ Михайло Волинець розповів гостям, як незалежні профспілки виходили на Майдан і брали активну участь у революції Гідності. Водночас профспілковий лідер зауважив, що очікувані зміни в Україні не відбулися, бо всі сили були спрямовані на оборону країни, адже відбулася анексія Криму та окупація частини Донбасу.

«На жаль, сьогодні продовжує існувати корупція, водночас знизився ВВП та рівень життя українців. Громадяни все більше розчаровуються у нинішній владі, – зазначив Михайло Волинець. – Крім того через окупацію Донбасу багато людей змушені були покинути свої домівки, країна втратила багато своїх підприємств, у тому числі й вугледобувних».

Михайло Волинець окреслив загрозливу ситуацію, що склалася у паливно-енергетичному комплексі країни через бездумну політику влади у цій сфері. Він зауважив, що запропоноване реформування вугільної галузі фактично зводиться до закриття шахт.

Перший заступник голови КВПУ та НПГУ Анатолій Акімочкін пояснив британським гостям, у якій ситуації опинився сьогодні Донбас. На окупованій території залишилося понад 90 шахт, більшість з них не працює. Україна втратила джерело необхідного їй вугілля, а велика кількість шахтарів опинилася без роботи. Анатолій Акімочкін також додав, що у так званих «ДНР» та «ЛНР» діяльність незалежних профспілок заборонена.

Президент Національної профспілки гірників Великобританії Нікі Вілсон  добре розуміє українських шахтарів. Справа у тому, що Англія 80% потрібного їй вугілля імпортує. А якби свого часу британські шахти не були закриті, то вони могли б забезпечити 90% потреб Об’єднаного Королівства.  Адже нині виробництво понад 30% електричної та теплової енергії забезпечується саме завдяки вугіллю.

«Ми намагаємося пояснити населенню усі небезпеки такої ситуації, у тому числі говоримо про можливі перебої в забезпеченні тепла, – розповів Нікі Вілсон. – Крім того, говоримо про необхідність відміни високого оподаткування видобутку вугілля».

Представники КВПУ та НПГУ подякували британським колегам за підтримку, а ті, у свою чергу, – за надану інформацію. Нікі Вілсон від імені NUM вручив Михайлові Волинцю картину.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця