<

Британський канал показав табір російських військ біля українського кордону: в Росії це називають «гарантуванням своєї безпеки»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:09 | 12.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
5
/ коментарів 5

Журналісти британського телеканалу Sky опублікували сюжет про табір російських військових, включно із технікою, який розташувався недалеко від українського кордону. 

Про це, посилаючись на Sky News, пише УП.

Розповідають, що військові базуються біля залізничної станції Маслівка, що недалеко від Воронежа. Там знаходиться військове містечко, а біля табору є багато слідів від колій через постійне розвантаження військової техніки. 

Полігон розтягнувся приблизно на півтори милі та впирається у житлові будинки. 

Журналісти зазначають, що під час зйомки за ними слідкували військові. 

Проте їм вдалось зафіксувати велику кількість військових вантажівок, ряди палаток та солдатів. 

На вході у польовий табір висить табличка “Тяжко в навчанні, легко в бою”. 

Своєю чергою, прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв’ю телеканалу “Росія 1” заявив, що ніхто не збирається рухатися до війни з Україною. За його словами, стягування спецтехніки – це, так зване, «гарантуванням своєї безпеки», – пише Укрінформ.

“Звичайно, ніхто не збирається рухатися до війни (з Україною, – ред.), і ніхто взагалі не сприймає якусь можливість такої війни”, – заявив він.

Пєсков повторив традиційне твердження, що мовляв Росія “ніколи не була учасницею конфлікту на Донбасі”. Та попри це, каже він, Москва не буде байдужою до долі російськомовних на Донбасі.

“Росія ніколи не була учасницею цього конфлікту. Але Росія завжди говорила, що вона не залишиться байдужою до долі російськомовних, які живуть на південному сході країни”, – додав він.

За словами Пєскова, Москва, концентруючи війська біля кордонів України, докладає зусиль для «гарантування своєї безпеки».

«Як ми переміщаємо, куди ми переміщаємо війська всередині нашої власної території – це наша особиста справа, наша внутрішня справа. І це не має викликати ні в кого стурбованості. Росія ніколи ні для кого не була загрозою », – стверджує прессекретар російського президента.

Нагадаємо, група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) знайшла відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку, при цьому маскує її номерні знаки.

У президента Володимира Зеленського 1-го квітня відбулася таємна нарада щодо загострення на Донбасі та можливого нападу Росії на територію України.




коментарів: 5
  1. Пан Курчак! Равняйсь,смирно! А шо за шевеление у строю? Слухайте Conflict Intelligence Team –правильно глаголють. Вот-вот будеть нападение на неньку. Вся увага до рашки. Забудьте про платіжки, про ціни на бензин, про ціни на продукти і товари. Головна тема—нападуть на наш курник али нет. А ми ж, а ми ж, шош ми ж? Ну ми это–таво…. Чаво таво??? А може CIT нам ізволіт показать як НАТО передислоковує свої війська на кордоні з Україною???

  2. Сказав їхній головний дипломат з конячою мордою, шо вони там тусуються, бо вони там живуть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця