<

Бойовики на Донбасі скинули з безпілотника гранату на українського військового: він у лікарні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:16 | 6.11.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Поблизу Попасної на Донбасі бойовики скинули з дрона осколкові гранати ВОГ-17. Від підриву однієї з них поранило українського військового. Його стан наразі задовільний, він лежить у лікарні.

Про це повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

Крім того, там же, неподалік Попасної, бойовики відкривали вогонь із великокаліберного кулемета. В ООС кажуть, що про ці дії бойовиків вони вже повідомили представників ОБСЄ.

З початку доби 5-го листопада в ООС зафіксували вісім порушень режиму «тиші», що почав діяти з 22 липня. Бойовики застосовували стрілецьку зброю, міномети й гранатомети неподалік Старогнатівки, Водяного та Авдіївки.

«Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил загострилась», — зазначають у пресцентрі ООС.

Загалом упродовж минулої доби, 5-го листопада, у смугах відповідальності наших бригад зафіксовано одинадцять порушень домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців. Дев’ять порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Так, поблизу Старогнатівки противник провокував наших захисників вогнем зі стрілецької зброї. У передмісті Авдіївки російсько-окупаційні війська тричі відкривали вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. На ділянках у районі населеного пункту Водяне задокументовано п’ять порушень. З тимчасово окупованої Ужівки противник вів вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем. Окрім того, двічі впродовж доби ворог застосував міномети калібру 82 міліметри.

Нахабні дії російсько-окупаційних військ безкарними не залишилися, адекватним вогнем у відповідь зі штатного озброєння оборонці Водяного рішуче подавили ворожу активність та змусили противника припинити обстріли.

Два порушення режиму припинення вогню у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” зафіксовано на ділянках неподалік населеного пункту Попасна. В обідній час противник провокував наших захисників вогнем з великокаліберного кулемета.

Від початку поточної доби, вранці 6-го листопада, на усіх ділянках лінії розмежування спостерігається тиша, вогневих провокацій з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців не зафіксовано.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер