<

АМКУ розглядає справи проти «Волиньгазу» та ще 19 облгазів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:22 | 12.04.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розглядає справи за ознаками скоєння 20 облгазами порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це в четвер, 11 квітня, повідомив глава комітету Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Фейсбуці

«Підставою для початку (справ) стало донарахування облгазами (всупереч Кодексу газорозподільних систем) побутовим споживачам обсягів спожитого природного газу понад обсяги, визначені за даними лічильників», – написав Терентьєв.

Він уточнив, що мова йде про Вінницягаз, Волиньгаз, Дніпрогаз, Дніпропетровськгаз, Житомиргаз, Закарпатгаз, Запоріжгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Криворіжгаз, Львівгаз, Миколаївгаз, Рівнегаз, Сумигаз, Тисменицягаз, Харківгаз, Харківміськгаз, Хмельницькгаз, Чернівцігаз і Чернігівгаз.

За словами Терентьєва, такі дії облгазів призводять до додаткових, необгрунтованих витрат споживачів.

«На сьогодні Комітет здійснює збір доказів у справах, зокрема, тривають позапланові виїзні перевірки зазначених облгазів, а також очікується інформація від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України», – додав глава комітету.

До слова, суд відмовив «Волиньгазу» в зупиненні дії рішень НКРЕКП щодо штрафу за незаконні донарахування у платіжках. За порушення на «Волиньгаз» наклали штраф у 850 тисяч гривень.

Крім того, попри рішення суду, «Волиньгаз» продовжує нараховувати споживачам зайві кубометри.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця