<

90% радянських ГОСТів втратили чинність в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:05 | 23.01.2019 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Переважна більшість технічних стандартів Радянського Союзу, так званих ГОСТів, розроблених до 1992 року, втратили силу в Україні з 1 січня 2019 року.

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, всього скасовано 12090 радянських ГОСТів, повідомляє УНІАН.

З метою зниження ризиків для бізнесу Мінекономрозвитку завчасно запропонувало всім зацікавленим сторонам подати свої пропозиції щодо скасування ДСТУ, які втратили актуальність.

Крім того, Національний орган стандартизації постійно проводив роз’яснення та консультації з питань, що виникають у зв’язку з відміною ГОСТів, додали в міністерстві.

“Протягом 2016-2018 років в Національний орган стандартизації надходили пропозиції про продовження термінів дії деяких ГОСТів. В результаті консультацій Національний орган стандартизації прийняв низку наказів, згідно з якими 1173 радянських ГОСТи залишаються в силі станом на 1 січня 2019 року”, – сказано в повідомленні.

У Мінекономрозвитку додали, що такі ГОСТи діятимуть до 1 січня 2022 року.

“Зокрема, це стандарти, на заміну яких зараз проводиться або планується проведення розробки проектів відповідних національних стандартів; стандарти, посилання на які є в нормативно-правових актах; стандарти Єдиної системи конструкторської документації; стандарти, розроблені на основі міжнародних стандартів, версії яких актуальні в наш час”, – сказано в повідомленні.

Щащначимо, що Кабмін до 2021 року планує щорічно приймати по 1,5 тисячі європейських і міжнародних стандартів, щоб синхронізувати вітчизняні норми з європейськими.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер