<

5-відсотковий акцизний податок обов’язково відображається у книзі обліку доходів та витрат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:32 | 19.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Сума акцизного податку в разі її включення до вартості проданих товарів відображається фізичною особою-підприємцем, яка застосовує загальну систему оподаткування, у книгу обліку доходив і витрат, – наголошують фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Облік доходів і витрат фізичні особи-підприємці, яка застосовують загальну систему оподаткування, ведуть у Книзі обліку доходив і витрат. Форма та Порядок ведення затверджено наказом Міндоходів України від 16.09.2013 р. №481.

Так у графі 2 «Сума доходу, отриманого від здійснення господарської діяльності» відображається сума доходу та акцизного податку у разі її включення до вартості товарів, отриманих від здійснення господарської діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік, зокрема кошти, що надійшли на поточний рахунок, в касу платника податків та/або отримані готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) (п.6 Порядку №481). Однак не відображається в графах 5-8 «Витрати, пов’язані з господарською діяльністю».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця