<

Росія не буде подавати заявку на участь у сесії ПАРЄ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 16.01.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Російська делегація не планує подавати заявку на участь в січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) та відмовляється платити членські внески. Це пов’язано з обмеженням її повноважень.

Про це йдеться в заяві, ухваленій 16 січня Радою федерації, верхньою палатою російського парламенту, повідомляє Радіо Свобода.

Як мовиться в документі, це пов’язано з обмеженням повноважень Росії в ПАРЄ. У верхній палаті російського парламенту стверджують, що ПАРЄ «відійшла від базових принципів демократії» і порушила принцип «суверенної рівності держав».

У Раді федерації Росії вважають, що внесені до статуту ПАРЄ поправки не забезпечують рівноправність національних делегацій. За останній час ніяких змін по суті не відбулося, і зберігається ймовірність «подальшої дискримінації» російської делегації з політичних мотивів, йдеться в заяві.

Напередодні з аналогічною заявою виступила Державна дума Росії.

Парламентська асамблея Ради Європи позбавила російську делегацію права голосу після анексії Росією Криму. Москва втратила також можливості працювати в керівних структурах асамблеї і брати участь у спостереженні за виборами.

У червні 2017 року Росія оголосила, що припиняє сплату внесків до бюджету Ради Європи до повного відновлення повноважень її делегації в ПАРЄ. Щорічний внесок Москви становив близько 33 мільйонів євро – майже 10 відсотків бюджету організації.

У жовтні 2018 року Москва поставила організації умову: вона не повернеться в ПАРЄ, поки в регламент не внесуть поправку, яка забороняє позбавляти національні делегації права голосу під час сесій. Регламент змінений не був.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця