<

Арештували майно Фірташа на Кіпрі на суму близько $46 млн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:23 | 16.01.2019 / Новини /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Суд наклав арешт на майно олігарха як забезпечувальний захід

Суд в кіпрському місті Лімасол як забезпечувальний захід наклав арешт на рухоме і нерухоме майно українського мільярдера Дмитра Фірташа на суму близько $46 млн. Про це повідомляє Главком, посилаючись на російську газету «Коммерсант».

Забезпечувальні заходи стосуються не тільки особистого майна Фірташа, а й активів його фірм, в тому числі головної компанії Group DF Holdings Limited.

За інформацією джерел видання, позов був поданий юристами російського банку ВТБ ще 20 грудня, а забезпечувальні заходи по ньому були прийняті через тиждень. Розгляд позову по суті почнеться в кінці січня, уточнили співрозмовники видання.

Позов ВТБ пов’язаний з кредитом, який компанії Фірташа взяли ще в 2015 році.

Видання повідомляє, що банк видав Ukrainian Chemical Products $39,39 млн, які вона повинна була повернути до червня 2016 року. У травні до основного боргу компанії додалися відсотки в розмірі $6,8 млн. Тоді суд задовольнив клопотання ВТБ про збільшення претензій до української компанії до $46 млн.

Нагадаємо, голова групи компаній Group DF Дмитро Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 за запитом американської влади, виданим у 2013 році. Українського бізнесмена звинуватили в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титанової сировини в Індії для подальшого продажу готової продукції в США. Фірташ всі звинувачення заперечував і назвав їх політично мотивованими, спрямованими на обмеження його впливу на процеси в Україні.

Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав Фірташу запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але потім погодився звільнити його під заставу в 125 млн євро і зобов’язання не залишати Австрію.

У грудні 2017 року суд Австрії вирішив переглянути вердикт про екстрадицію Фірташа в США. Тоді ж апеляційний суд Відня відмовив в екстрадиції Фірташа в Іспанію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця