<

Як на Волині боротимуться з псевдоволонтерами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:30 | 21.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
7554_300x0

Дедалі частішають випадки, коли на біді родин загиблих чи поранених бійців намагаються «нагріти» руку шахраї.

Тож, аби максимально зменшити кількість таких випадків, незабаром почне працювати єдиний портал «Люди допомагають людям». Про це під час візиту до Луцька 20 жовтня розповіла радник Президента України з гуманітарних питань Ольга Богомолець, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Уже наразі при Адміністрації Президента України функціонує волонтерський кол-центр, у якому можна отримати інформацію про військовослужбовців, що зникли безвісти чи перебувають у полоні. Зв’язатись із волонтерами можна за таким номером телефону: 044 255 69 55.

Крім того, незабаром почне функціонувати портал «Люди допомагають людям». На ньому будуть опубліковані дані про членів родин, які втратили годувальників під час антитерористичної операції. Найперше розміщуватиметься інформація про ті сім’ї, в яких сиротами залишились діти.

На думку ініціаторів цього проекту, він дозволить зменшити кількість фальсифікацій. Оскільки для когось – війна, а комусь – час для заробітків.

На жаль, часто-густо псевдоволонтери збирають кошти буцімто на протези учасникам АТО у той час, як держава повністю взяла на себе витрати щодо протезування 60 бійців. Адже саме стільки, за словами Ольги Богомолець, потребують протезів очей чи кінцівок. Відповідно чуйні громадяни кошти віддають не на благе діло, а для шахраїв.

Окрім фальсифікацій зі збором коштів на протези, часто псевдоволонтери збирають гроші на допомогу родинам.  Тож для чіткої та злагодженої роботи на порталі буде розміщений калькулятор потреб, аби небайдужі громадяни бачили, скільки коштів потребує родина, що дійсно втратила годувальника під час АТО, та скільки з необхідного вже отримала. Крім того, на кожну сім’ю буде відкритий прямий картковий рахунок. Під час переказу коштів відсотки від суми не зніматимуться. Окрім того, коли на рахунок надійте необхідна сума, то він автоматично заблокується.

Бувають і такі випадки, коли до родичів звертаються з вимогою заплатити певну суму грошей за повернення бійця з полону. Приміром, нещодавно до родин зниклих лучан Войчука Олександра Анатолійовича 1989 року народження та Іонова В’ячеслава Анатолійовича 1978 року народження звернулись із вимогою грошей невідомі. Так, за повернення Олександра вони вимагали 7 тисяч гривень і обіцяли самотужки його привезти до Луцька. Тоді як за В’ячеслава – 50 тисяч російських рублів або тонну дизельного палива. Натомість самі хлопці вже понад місяць на зв’язок не виходять. Тож навіть самі батьки побоюються, що це шахраї, які ні сном, ні духом не знають, де насправді їхні діти, вимагають грошей.

Трапляються й випадки, коли у родичів вимагають грошей за доставку тіл. Проте наразі пошуком тіл загиблих військових займаються дві бригади волонтерів, які постійно перебувають у зоні АТО. Ніяких грошей за свої послуги вони від родичів вимагати не повинні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер