<

У Луцьку – фестиваль буктрейлерів. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:25 | 27.09.2014 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні
unnamed

У  Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся Фестиваль буктрейлерів «Книга в кадрі: новий формат».

Фестиваль, який відбувся 25 вересня,  став підсумком конкурсу буктрейлерів – відеосюжетів, присвячених конкретним книгам, – повідомила Ольга Сухина.

Фестиваль поєднав в собі перегляд найкращих робіт та нагородження їхніх авторів, презентацію книг «Небесна сотня», придбаних для бібліотек області волинським підприємцем-благодійником Олегом Дмитруком, а також оголошення старту благодійної акції «Залиш по собі пам’ять в бібліотеці». На завершення  користувачі  бібліотеки – учасники творчої студії Наталії Журавльової потішили гостей своїм вокальним виступом.

До участі в конкурсі буктрейлерів були запрошені центральні міські та районні бібліотеки Волині. Вони представили на суд журі 21 відеосюжет. Варто відзначити, що для більшості бібліотек це була перша спроба створення таких відео трейлерів до книг.

Журі на чолі з начальником обласного управління культури Валерієм Дмитруком визначили переможців таким чином:

Бронзу  розділили три бібліотеки:

Горохівська ЦРБ, буктрейлер за книгою Наталки Доляк «Гастарбайтерки»

Рожищенська ЦРБ, буктрейлер за книгою  Василя Гея «Яворник»

Луцька ЦМБ, буктрейлер за книгою Надії Гуменюк «Коханий волоцюга»

Срібло  журі присудили шістьом районних бібліотекам:  

Ківерцівська ЦРБ, буктрейлер за книгою Габріели Запольської «Малашка»

Любомльська ЦРБ, буктрейлер за книгою  Марини та Сергія Дяченків «Печера»

Ковельська ЦРБ, буктрейлер за книгою Володимира Шовкошитного «Білий кречет»

Маневицька ЦРБ, буктрейлер за книгою Рубен Гальєго «Біле на чорному»

Локачинська ЦРБ, буктрейлер за книгою Валентини Штинько «Наречена гетьманича»  

Турійська ЦРБ, буктрейлер за книгою Лариси Денисенко «Відлуння. Від загиблого діда до померлого».

Золото і перемогу в конкурсі буктрейлерів завоювала Нововолинська ЦМБ, буктрейлер за книгою Тіни Гальянової «Ходіння Туди і Назад».

Наступною довгоочікуваною подією фестивалю була презентація другого, доповненого видання книги «Небесна сотня» авторів-упорядників Ірини Соломко та Олени Трибушної. 70 примірників цієї книги були придбані для бібліотек області волинським підприємцем-благодійником Олегом Дмитруком, який є директором місцевого підприємства по виготовленню м’ясоковбасних виробів. Тепер відвідувачі можуть прочитати цю книгу-реквієм в усіх центральних районних та міських бібліотеках Волині.

«Наша країна переживає нелегкі часи. Але якщо зараз ми не приділимо належної уваги вихованню та освіті дітей та молоді, через десятиліття ми знов матимемо розбрат і руїни. – говорить Олег Дмитрук. – Молодь повинна знати своє минуле і чітко розуміти сьогодення. Одним з джерел, яке дає повне розуміння трагічних подій січня сього року, є книга «Небесна сотня». Інша причина, з якої, на мою думку, ця книга має обов’язково бути доступною для будь-якого волинянина, є той факт, що, на жаль, серед героїв Небесної сотні було багато наших земляків. Ми не маємо права їх забути. Вони не можуть бути просто переліком імен. Ми повинні запам’ятати їхні обличчя, посмішки, життєписи… Це той мінімум, яким ми можемо віддячити їм та їхнім сім’ям за жертву в ім’я кращого життя нас усіх».

Окрім передачі книг «Небесна сотня» бібліотекам, Олег Дмитрук запропонував усім волинянам долучитися до збагачення бібліотечних фондів Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.  20 примірників книг «Небесна сотня» будуть задіяні в акції. Умови її наступні: будь-хто може принести в бібліотеку 5 цікавих книг з власної бібліотеки та отримати книгу «Небесна сотня». На форзацах власних книг, що передаватимуться до бібліотеки, волинянам пропонується написати побажання майбутнім читачам чи розповісти історію цієї книги. Таким чином будь-хто зможе лишити по собі добру пам’ять. А бібліотека отримає додаткові 100 цікавих книг для своїх юних читачів.

«Сьогоднішня молодь щороку отримує з Інтернету стільки інформації, скільки наші предки не отримували за все життя. Та величезною проблемою сьогодення є неперевіреність, часто недостовірність інформації в Інтернеті, що дає викривлене бачення реальності, – говорить директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Марія Михайлівна Мах. –  І лише бібліотеки та архіви є тими якорями, які дають повну картину минулого і з’єднують його з сьогоденням. Але такий зв’язок є можливим тільки за умови постійного поповнення бібліотечних фондів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця