<

Волинь зустріла героїв 51-ої бригади, які повернулись із полону. ФОТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:16 | 17.09.2014 / Статті / , , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні
DSC_0158

У вівторок, 16 вересня, приблизно  тисяча волинян зібрались у Володимирі-Волинському, щоб зустріти бійців 51-ої бригади, які повернулись з полону ДНР, – повідомляє інтернет-видання “БУГ”.

61 військовослужбовець протягом місяця перебували в полоні на Сході України. Хлопців вдалося визволити за допомогою волинських волонтерів, які доклали багато зусиль, щоб бійці повернулись додому.

На Площі героїв громада зустрічала військовослужбовців, як справжніх героїв: квіти, сльози, плакати, обійми та багато державної символіки. Не стримували сліз і деякі бійці, які вперше за багато місяців повернулись додому.

Урочисту зустріч почали з хвилини мовчання за тими бійцями, які загинули від рук терористів на передовій.

«Сьогодні я від імені міської громади, громади краю склоняю голову перед вами, герої наші. Спасибі вам, що ви берегли нашу державу, відстоювали її. Разом з тим, оплакуємо наших героїв, які ніколи не будуть з нами», – зазначив міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

Зустрічали героїв і представники волинського духовенства, які також допомагають воїнам на Сході.

«Слава вам, українські вояки, що ви вистояли і повернулись живими. Ми разом з вашими матерями молились до найбільшого нашого президента, Господа нашого Ісуса Христа. Молитви ваших матерів та сестер дійшли до нього і ви повернулись», – капелан Микола Гінайло.

«Від імені командування 51-ої бригади хочу дуже подякувати всім людям, які були задіяні в цій нелегкій справі. Була зроблена величезна робота зі звільнення полонених. Коли ми виїжджали з Харківського інституту повітряних сил, я бачив очі тих хлопців, які просили: «Давайте швидше вже поїдемо, ми не хочемо снідати, переодягатися, нічого не хочемо.  Швидше їдемо вже додому, ми так хочемо додому», – зазначив майор, військовий 51-ої бригади Олександр Башкалюк.

Окрім військових, громада вітала волонтерів, які займалися звільненням волинських полонених бійців. Батьки та самі бійці щиро дякували їм за небайдужість та допомогу.

«Я вам хочу сказати, що сьогодні для волонтерів, які опікуються 51-ою бригадою дуже щасливий день. 24 (серпня – ред.) числа нам почали дзвонити і просити  допомогти знайти зниклих хлопців. Ми не спали жодної ночі. Кожного цього 61 хлопця ми знаємо по-імені, по-прикметам, по – фотографіях. Коли хлопці приїхали до Харкова, їх зустріли наші харківські волонтери,  організували автобуси, одягнули та взули. Ми дуже щасливі, що вони живі. І віримо, що до кінця тижня інші бійці, які зараз перебувають у полоні, повернуться додому», – сказала волонтерка Наталія Соколова.

«Просто хочу подякувати пацанам, що вони вижили та правильно себе поводили. Хочу подякувати за тих хлопців, яких також визволили з полону. Сподіваюсь, ви відчували, що ми разом, і ми допомагати вам і надалі», – зазначив волонтер Костянтин Зінкевич.

Після урочистої військові отримали відпускні гроші, відповідні документи та разом із батьками й близькими поїхали додому.

Нагадаємо, решту бійців 51-ої бригади, які досі перебувають у полоні, волонтери обіцяють звільнити до кінця цього тижня.

ЕЛЯ СЕРКОЖАЄВА




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *