<
Євген Клопотенко

Українці не слухають пісні українською. Гірко та смішно, правда?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:25 | 18.01.2020 / Погляд /
24
/ коментарів 9

Я відкрив топчик з популярними в Україні піснями, а там більшість російською та англійською. Мені сильно заболіло від цієї реальності. Що ми як нація провалили найпростіше тестове завдання на любов до самих себе. Своєї ідентичності та країни.

Потім я змирився та почав шукати. Бо зрозумів, що українських пісень набагато більше, ніж ми з вами знаємо. Тому ділюся з вами українськими гуртами та виконавцями, які, можливо, відомі не всім. Вони дуже різні, але дуже круті.

Є джазові, є поп-виконавці, є божевільні, є еклектичні, є з фольклорними нотками. Коли слухаєш – відчуття, що вони словами та нотами обіймають твою душу.

Юлия Рома, альбом «Радуйся». Це колядки та щедрівки у джазовій обробці. Знайшов тиждень тому та вкрився мурахами.

Далі буде просто перелік виконавців (суперпопулярних навмисно не додавав). Гуглите кожного, слухайте все підряд, бо вони того варті.

LATEXFAUNA, Grohotsky Igor, Гурт [o], Bria Blessing / Брія Блессінг, Granula Grace, TVORCHI, Dakh Daughters, Kate Soul, Dakha Brakha, B А́ L L I – Lisa Bajrak, Гурт Правиця, Alina Pash, Анастасия Кочетова, Дао Парк – Dao Park, Maryna Tymofijchuk, Яна Шемаева (Jerry Heil), MÉLOVIN та Antytila / Антитіла (знаю, що ви про них знаєте, просто нагадаю), Maria Burmaka (написав, що супепопулярних виконавців додавати не буду, але Марія – то любов).

Слухайте у навушниках чи так, щоб лунало на весь простір. Насолоджуйтеся та обов‘язково поширюйте. Давайте трохи більше любити українське, ніж ми любимо зараз. Бо нам є, чим пишатися.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 9
  1. а для чого себе заставляти якщо останнім часом від тих виконавців окрім низькопробного примітивного лайна всякого нічого у світ музики й не випускається?

  2. хто що хоче те й слухає, а якщо пану Євгену гірко то пропоную випити 150 та увімкнути шансончик)

  3. Шановний Євген, а яка вам різниця хто шо слухає.
    Такі популістичні закиди від різного роду хрущів вже піднадоїли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...
Дарина Мироненко
12.03.2024
Нещодавно зустрілася з близьким другом, який військовослужбовець, поговорити про життя. Він розповів, як на фронті мав ...