<
Борис Карпус

Кількість спортивної інфраструктури прямо пропорційно знижує рівень злочинної поведінки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:10 | 24.06.2020 / Погляд /
1
/ коментарів 9

«Корінь зла», або чому рівень злочинності у Нововолинську збільшується – мені дуже зрозуміло.

Місто було створене у 50-их роках минулого століття. Приїхали його розбудовувати, крім інженерів, люди не завжди з простою долею. Часто ми чуємо від старожилів, що це були ті, хто вийшов із місць позбавлення волі. І вони виростили дітей, а потім змушені були у 90-ті роки їхати за кордон – у пошуку кращої долі. І оце покоління, яке виросло без батьків, – одна з причин складної криміногенної ситуації в місті.

Важливо й те, що постійно змінюється керівництво поліції. Немає системності у роботі правоохоронних органів.

Як не банально це звучить, але десятками років у місті просто не освітлювалися вулиці. Зараз це частково почало змінюватися. І це питання я і мої колеги, будучи депутатами, неодноразово піднімали у міськраді — максимально встановити камери відеоспостереження. Частково ініціативу вдалося реалізувати у селищі Благодатне. Нардеп Ігор Гузь залучив на ці потреби кошти держбюджету.

Але ця робота з влаштування камер була несистемною з боку нинішньої влади. У поліції є, навіть, пульт на понад сто камер у місті, але частина техніки не працює, інші камери не охоплюють найбільш проблемні райони Нововолинська та й немає системності та фаховості у роботі щодо цього самих правоохоронців. Треба постійно тримати це питання на контролі. 

Владі це питання треба ставити наріжним каменем і вникати у суть проблеми, а не закривати на це очі, як воно було останніх 30 років і залишається дотепер. Наприклад, ми розуміємо, що кількість дитячої спортивної інфраструктури прямо пропорційно знижує кількість рецидивів злочинної поведінки. Значить ми повинні розвивати спортивну інфраструктуру.

Якщо у нас проблема з дитячою злочинністю, значить з цими дітьми дома ніхто не працює. Тоді треба підключати роботу соціальних фахівців, педагогів і правоохоронних органів. 

Стовідсотків, що на все це є рішення. Можливо, вони не такі прості, але цим треба займатися постійно і моніторити громадську думку, який рівень довіри до місцевої ради, до поліції. Можливо, частіше доносити свою думку релігійним організаціям.

Проблема з наркоманією у місті — це прямий обов’язок місцевої поліції виявляти цих людей, які вчиняють злочинно. Хоча ми й знаємо всі нюанси законодавства, Кримінально-процесуального кодексу, який адаптований до умов ЄС. Так, свого часу коли були послаблені процедурні питання і в поліції сьогодні немає достатнього інструментарію, який би вона могла використати при затриманні. Бо там складна процедура. І ми зсередини знаємо ці процеси. Але не можна не реагувати на проблему. Треба мати бажання її вирішувати, чого не було десятки років.

Місцева влада у всій своїй роботі повинна бути прозорою, відкритою до людей. Але цього, на жаль, немає, і тому треба змінювати такий підхід. Громадська позиція до влади повинна доходити через публічні акції прямої і непрямої дії, через особисті зустрічі, обговорення, форуми і т.д.

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»
коментарів: 9
  1. …зустрічі, форуми шворуми….камери… кому воно все потрібно?
    А по напряму розвитку спортивної інінфраструктури Язиком Піс#іти це не веслом робити!ближче до теми пане Карпус! ЛюдяТмреба результат а не передвиборчу демогогію ні про що!

  2. …постійно змінюються керівництво поліції..!
    А мер в місті не зміннний і шо толку?

  3. А кількість качків прямо пропорційно збільшує тупість населення.
    То як бути, Бор?

    • В країні по ходу 75% качків, якщо вірити подібним стереотипам. Але давайте будемо реалістами))

  4. Як в кого душа болить за рівень злочиннлсті, то хай в поліцію записується служити. А спорт то таке. Зараз молоді злчинці і на тренажерах качаються, і на штангах, і боксом займаються… . Що нє?

  5. Оберіть його ще раз. І заспокойтеся. До речі, його вже бачили на роботі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Наталія Тарковська
30.04.2024
Під час розмов з цивільними я чую, як люди в селі ховаються від оборони своєї держави, як хваляться тим, що «краще живий ...
Віктор Вілентко
27.03.2024
Думав до завершення посту нічого не писатиму у фейсбуці, проте, маючи певну інформацію з моїх країв, не можу спокійно на ...
Артем Чапай
22.03.2024
Сьогодні вночі мої діти, як і багато інших, спали в коридорі. Я за них не особливо боявся. Коли друг-військовослужбовець ...
В'ячеслав Стрий
19.03.2024
Хочеться бачити рідне селище Іваничі ошатним, чепурним, упорядкованим. Але воно дедалі занепадає. Бо у голови громади ...
Катерина Матвіїва
13.03.2024
Не можу мовчати. Адже йдеться не лише про видання БУГ у якому я працюю, а й особисто про мене, як журналіста. І про мою ...