<

Ірина Пикалюк

Чому розвивати локальну культуру важливо і чому “Клуб культурних менеджерів” знайшов продовження

16:19 | 13.09.2024 / Погляд / /
44
/ Коментарі відсутні

Розвиток локальної культури в умовах війни набуває особливого значення. 

Культура – це наша духовна зброя, яка допомагає зберегти ідентичність, підкріплює силу духу та об’єднує людей у цей складний час. Волинь, як і інші регіони України, має багаті культурні традиції, які потрібно не лише берегти, але й розвивати, щоб вони жили і надалі зміцнювали наше суспільство.

Війна кидає нові виклики, зокрема для культурної сфери. Багато проєктів призупинені, фінансування часто обмежене, а культурні ініціативи потребують нових підходів і рішень. Водночас існує проблема розвитку кадрів.

Професіонали, які залишилися в культурній сфері, потребують постійного навчання та підтримки, щоб їхня робота могла відповідати новим викликам. Розвиток культури вимагає не одноразових зусиль, а системної роботи, яка підтримує зростання культурних ініціатив на місцях.

Саме тому був започаткований проєкт “Клуб культурних менеджерів”. Ми прагнемо створити платформу, яка дасть можливість культурним менеджерам отримувати необхідні знання, навички та ресурси для розвитку локальних проєктів. 

Ми хочемо щоб культура продовжувала жити і розвиватися на місцях, і для цього важливо мати фахівців, які зможуть її підтримувати. Культурні менеджери – це люди, які організовують і впроваджують різні культурні проєкти, роблять так, щоб культура була доступною для кожного, і підтримують її розвиток.

Це постійний процес — фахівці мають вдосконалюватися, навчатися новому і обмінюватися досвідом, щоб їхній внесок у культуру був максимальним і допомагав суспільству.

Розвиваючи культуру навіть у найскладніші часи, ми робимо свій внесок у зміцнення нашої національної ідентичності. Культура – це не просто наша спадщина, це також наше майбутнє, яке ми будуємо разом.

І завдяки “Клубу культурних менеджерів” ми хочемо забезпечити сталий розвиток культури, підготувати нових лідерів і створити умови для того, щоб культура на Волині і в усій Україні зростала, надихала та об’єднувала людей.  “Клуб культурних менеджерів” існує, щоб об’єднувати людей, які готові стояти на сторожі культури, розвивати її та впроваджувати нові ідеї. Ми віримо, що навіть під час війни культура Волині буде жити і надалі надихати нас усіх на нові досягнення.

Проєкт “Клуб культурних менеджерів” реалізується Агенцією регіонального розвитку Прибужжя за підтримки Українського культурного фонду 

* Редакція не впливає на зміст в розділі Погляд і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках видання «БУГ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Анатолій Бідзюра
11.09.2024
Скільки словесних списів було зламано в Нововолинську, навколо теми знесення скульптурної композиції (солдату НКВД ...
Андрій Бокоч
19.08.2024
Минув тиждень після Олімпіади. Тиждень без неймовірних емоцій, без виняткового азарту, без того особливого стану, який ...
Стас Ткаченко
4.08.2024
Якщо коротко – орієнтовно 250-300 людей зібралось «качати» за те, щоб з місцевого «РТЦК та СП» у Ковелі випустили ...
Жанна Білоцька
23.07.2024
Для тих, хто читає мою сторінку, сидячи вдома без води у Володимирі через пориви. До речі, мене її теж немає. А хлопці з ...
Олеся Яхно
21.07.2024
Складність війни для нас полягає ще й у тому, що окрім фронту, Україна має вирішувати також і проблеми тилу. Окрім ...