<

«Ягодин-Дорогуськ» повністю відновив пропускну спроможність

17:40 | 15.12.2023 / Новини / /
Перегляди
69
/ Коментарі відсутні

Митний пост «Ягодин» повністю відновив роботу і продовжує нарощувати пропуск вантажів в обидва боки українсько-польського кордону.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Зазначають, що за попередню добу митники оформили 695 транспортних засобів з імпортом та 546 вантажів експорту.

Оскільки нині маршрут через «Ягодин» залишається єдиним розблокованим з Польщею та найкоротшим шляхом для міжнародної торгівлі з Європою, з обох сторін порубіжжя формуються черги. Станом на 15 грудня, на в’їзд до України перед Дорогуськом очікує 1700 вантажівок, в електронній черзі на виїзд зареєстровано понад 2200 авто масою понад 7,5 тонн.

Нагадаємо, з 6-го листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок у пунктах пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», а з 23-го листопада «Медика – Шегині», вимагаючи заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, а також відновити видачу дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні.

У відповідь на дії поляків українські перевізники влаштовували попереджувальну акцію поблизу Краківця, щоб переконати польських перевізників, що їхнє блокування кордону шкодить не лише Україні, а й Польщі. Згодом стало відомо, що польські страйкарі отримали дозвіл на протести до лютого 2024 року.

В обід, 11 грудня польські перевізники припинили страйк на пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ”. Митниця запрацювала у звичному режимі, пропуск вантажівок відновили в обидва боки. Того ж дня перед пунктом пропуску польська вантажівка знову заблокувала рух. Після попередження від польських правоохоронців фуру прибрали.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця