<

Введуть в експлуатацію до кінця 2021 року: Ігор Пальонка розповів про ситуацію зі сміттєзвалищем

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:00 | 18.03.2021 / Володимир / /
Перегляди
10
/ 1 коментар

Міський голова Володимира-Волинського Ігор Пальонка заявив, що новий сміттєвий полігон введуть в експлуатацію до кінця 2021 року, а з фірмою-підрядником, яка виконувала роботи, будуть судитися.

Про це він розповів у прямому ефірі «Суспільного Волині» 17 березня в рамках свого звітування за перші 100 днів на посаді міського голови, – пише «Сила правди».

Проєкт з побудови третьої черги полігону у Володимирі-Волинському стартував ще наприкінці 2018-го. Завершили будівництво в січні 2020-го. Проте полігон досі не введений в експлуатацію. У 2019-му стало відомо, що деякі з оплачених комунальним підприємством «Полігон» робіт існують лише на папері, а вартість використаних матеріалів і придбаного в рамках проєкту бульдозера були значно завищені. За фактом зловживання на будівництві відкрили кримінальну справу.

Згодом поліція почала розслідування ще одного кримінального провадження — підрядників підозрюють у привласненні коштів комунального підприємства. «Сила правди» поцікавилася у нового мера Володимира-Волинського, коли все ж введуть в експлуатацію багатостраждальний полігон та що робитимуть із зауваженнями Державної архітектурно-будівельної інспекції.

«Коли виготовлявся проєкт будівництва третьої черги будівництва полігону твердих побутових відходів, у проєкті будівництва було зазначено, що там має бути огородження. Коли проводили торги, в кошторисі дана огорожа була відсутня. На неї не були передбачені гроші. Сьогодні ми з вільних залишків будемо виділяти кошти для того, щоб облаштувати цю огорожу, бо це було зауваження ДАБІ. І коли буде облаштована загорожа, ми будемо здавати даний полігон в експлуатацію. Це принципова позиція, ми з цим затягувати не будемо. І я переконаний, що в цьому році ми даний полігон маємо здати в експлуатацію», — розповів Ігор Пальонка.

Також посадовець розповів, що зараз комунальне пдіприємство «Полігон» готується подавати позов на фірму-підрядника «Комфорт Еко».

«Сьогодні керівництво КП “Полігон” готує позов до підрядників, які здійснювали там роботи. Є сьогодні висновки будівельної експертизи. І на ті зловживання будуть подавати позов до підрядників, щоб стягнути заподіяні збитки і відшкодувати кошти назад у бюджет», — говорить володимирський міський голова.

Нагадаємо, що 28 січня 2020-го тодішньому директору КП «Полігон» Олександрові Козичку оголосили підозру у службовому підробленні та привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою з групою осіб. Проте на лаві підсудних опинився лише комунальник, без «групи осіб». 7 серпня 2020 року обвинувачений помер. Через два місяці справу закрили.

Незабаром активіст з Володимира-Волинського Тарас Сватко заявив, що перед смертю Олександр Козичко передав йому звукозаписи, які можуть пролити світло на справу полігону. На плівках, опублікованих громадським активістом, можна почути голоси, схожі на голоси радника тодішнього голови Волинської ОДА Олександра Савченка Валерія Криворога та радника патронатної служби Волинської ОДА Олександра Закузенного. Останній у розмові з замовником будівництва, директором КП «Полігон» Козичком, зокрема, натякав на дружні зв’язки з нинішнім начальником ГУНП у Волинській області Юрієм Крошком, який свою причетність до справи заперечив.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця