<

На території Володимир-Волинської громади цього року ліквідували понад 30 стихійних сміттєзвалищ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:27 | 28.04.2021 / Володимир / /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

У Володимир-Волинській громаді з початку 2021 року уже прибрали більше, як 30 стихійних сміттєзвалищ. Мешканців закликають не засмічувати території, та укласти договори для вивезення сміття.

Незважаючи на усі попередження щодо небезпеки утворень стихійних сміттєзвалищ, люди продовжують виносити сміття у необлаштовані для цього місця, наприклад, на поля, до пустуючих будинків, у ліси. Проблемою також залишається виникнення звалищ на майданчиках з контейнерами. Окрім побутових відходів, на майданчики для збору ТПВ зноситься гілля, листя, великогабаритне та будівельне сміття.

Від початку року працівниками КП «Полігон» було ліквідовано понад 30 стихійних сміттєзвалищ, в окремих випадках також допомагали місцеві підприємці, надаючи спецтехніку. Прибирали сміття на таких вулицях: Цинкаловського, Миколаївська, район колишнього цукрового заводу, Січових стрільців, Генерала Шухевича, Устилузька, Драгоманова, Наталії Ужвій та ін.

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» мешканці повинні укласти договори на вивезення побутових відходів та здійснювати оплату таких послуг. Жителів Володимир-Волинської громади закликають укласти відповідні угоди на поводження з побутовими відходами з комунальним підприємством та викидати сміття у відведених для цього місцях. Адже стихійні сміттєзвалища є джерелом негативного впливу на довкілля, від стану якого залежить здоров’я кожного з нас.

Нагадаємо, після публікації активіста Тараса Сватка та обговорення у соцмережах, у Володимирі 23-го квітня приступили до прибирання стихійного сміттєзвалища, яке утворилося на вулиці Наталії Ужвій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця