<

Сергій Ничипорук розповів про свою пропозицію реконструкції площі у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:51 | 4.03.2018 / Володимир, Онлайн / /
Перегляди
10
/ коментарів 29

Журналісти інтернат-видання “БУГ” продовжили запрошувати архітекторів, які запропонували свої варіанти реконструкції центрального простору Володимира-Волинського. На цей раз до студії завітав Сергій Ничипорук з макетами власного проекту реконструкції площі Героїв та скверу Дверницького.

Пан Ничипорук наголосив, що основою формування історичного середовища міста є пошук зв’язків між минулим, сьогоденням та майбутнім. Основна ж функція – забезпечити максимальний комфорт при мінімальних затратах з дотриманням санітарно-будівельних норм і туристичної привабливості.

Сергій Ничипорук запропонував перемістити центральний вхід до міської ради, замінити шпиль на фонтан, облаштувати площу мобільними лавочками і озелененням, та ще ряд пропозицій. Всі їх можна переглянути в нашому сюжеті:

Додамо, що останнім запрошеним до студії “БУГ” має стати головний архітектор Володимира-Волинського Тарас Киба, якому запропонуємо проаналізувати подані проекти місцевих архітекторів та львів’ян.

Дивіться також сюжети із Тарасом Дукельським, який запропонував найбільш урбаністичний варіант і з Андріє Гнатюком та його пропозицією витриманою в стилі бароко.




коментарів: 29
  1. Пане Сергій, ваша праця заслуговує шани і похвали! Сам колись робив такі макети і знаю яка це кропітка праця. Тепер знаю, що відповідав на ваші запитання, бо часто зустрічаю, що від мого імені хтось робить коментар. А тепер по суті.
    Я дивився на наше місто як цілісний організм, і планував його розвиток і розбудову на багато років у перед. І тому запропонував для скверу регулярний стиль виконання тому що:
    1. вивчив історію монастирів капуцинів, як вони облаштовували свої території (подивіться на мон. в Олеську Львівська обл. у них парк правда у 5 разів масштабніший ніж я запропонував), орден капуцинів був багатий на кошти і облаштовувув свої території відповідно. Я за револоризація даного середовища.
    2. Наше місто повинне мати парк у такому виконанні. і єдине місце де б він дивився, це і є сквер капуцинів. Він бає нове тематичне середовище для подій нової тематики королівсько минулого та епохи ренесансу. Створить шикарні фотозони, ві буде урочистим.
    3. Я проти встановлення дерев*яного павільйону у даному сквері тому що- виконання не має привязки до даного середовища, забере і так малу площу скверу, дуже коштовне як і фасад так і інтерєрне наповнення (я за оновлений зал урочистих побій)
    4 Павільйон такого виконання можливий на оновлених валах городища, і тематика запропонованого вами скверу, як і проведення узвозу і виставки народних умільців, я бачу на відновленій території “дитинця”.
    5. Парк старався витримати в одному стилі як і виконання скульптур. Таке сучасне виконання сердечка з труби, я пропонував як сучасний куточок нашого міста на конкурсі нашого міста який стартував 03.02 на сторінці Самопоміч Володимира у фейсбуці. https://www.facebook.com/samopomich.vv/photos/pcb.2234251683267832/2234237526602581/?type=3&theater
    6. Я за вхід у сквер з вул.Драгоманова по центрі.(біля існуючого входу громада церкви планує збудувати свою браму)
    7. ви чомусь перебудували конструкцію стіни капуцинів яка знаходиться по центру.
    8. Коли і відкопувати стіну, то тільки з двох боків, бо вона зруйнується (чому? зможу фахово пояснити)
    9. Не залишав би у нішах ні яких творів і експонатів (культура ще слабка, тому і запропонував розмістити у нішах репродукцію старих фото, бо ціна друку вартує копійки і легко замінити).

  2. Як там би не розпоряжались територією “площі героїв” нинішні міські владці Володимира, їхні комсомольсько-комуністичні часи безповоротно втопилися у вічності. Занадто далеко все зайшло – не виконується “ЗУ Про декомунізацію”! Ви – попереду України всієї, одні такі. Можливо, частина міських депутатів і голова МР на щось і надіються, проте, сподівання їхні – про поверненя давно зниклої (і брехливої) молодості, не здійсняться ніколи. Треба каятись і думати про відповіді, які доведеться давати Богу на смертному одрі.

    • Анатоль я розумію ваш гнів ,і надіюсь що з вашою допомогою ми подолаємо цей колективний страх перед цією комуністичною потворою як Юрій змієборець змія .

  3. По площі. Основним завданням яке я ставив перед собою це, щоб проходячи площею хотілось на ній залишитись, а не швиденько з неї зійти як це є зараз, надати їй нового тематичного змісту до дати 700 річя відтого як перше місто на теренах пост рад. минулого отримало європейське прав на самоврядування, це право на самовираження а не сповідування рабської ідеологія яку намагались впровадити влада та церква .
    Що стосується фонтану на місці стели. я давно за, тоді і від площинного я б відмовився, але є одне але.(ви вірите що у найближчому майбутньому його перенесуть? Я ні)
    Ви залишили площу такою ж просторою, ще й забрали зелені зони навпроти костелу. І відстань від костелу до зелених зон біля фонтану склала 90м. а прямі лінії візуально що йдуть від фонтана до костелу ще більше витягують площу. Я планував площу методом форматного розділення, розбити її на окремі місця групування. Це і бруківка різного формату і стиль виконання, і зелені зони. Я розглядав можливість встановлення мобільних клумб з лавками (на першому варіанті реконструкції вони є) але виходячи з нашого формату, вони повинні бути великі і багато. На вашому плані вони у заданому масштабі вони повинні мати розмір 4 на 4 (як їх пересовувати і навіщо, яка по обєму штамба повинна там рости, і за умовами кожних 4 роки її потрібно замінювати на нову? Монумент ви забрали то ж парадів проводити там не будуть і не потрібно такої масштабної площі, і ярмарків нашого масштабу теж, бо авто30т. з цукром цю бруківку пошкодить.
    своїм виконанням я ліквідовую проблему освітлення такої великої території. (порівняйте два проекти і побачите. На опорах освітлення можна монтувати і святкову кольорову підсвітку і розмістити квітучі і клумби.
    Облаштовуючи зелені зони, я вніс приємні для зору кольорові акценти у візуальному сприйнятті. У стаціонарному виконанні ми забезпечимо стабільно красивий вигляд рослин які з роками будуть тільки гарнішати, передбачив вечірню підсвітку крон дерев, а на новорічні св*ята там можна монтувати інсталяції з підсвіткою.
    Я за перенесення Шевченка на вул. Шевченка але встановлювати його потрібно на місті буд. кол СШ 3 Це і буде регенерація відкривши вигляд на собор РХ. а встановивши на куті ми зіткнемося з проблемою масовості заходів з такою як біля пам*ятника УПА (зі слів Киби Т.). Або його встановити на вулиці Шевченка зі сторони собору.
    Проти також стел по дві сторони костелу (дивлячись на них, пригадав пагорб Слави у Львові) у даному виконанні вони перекривають вигляд на костел, та стилізація виконання дашків не гармонує з костелом. Погоджуюсь з вами на рахунок дзвіниці.
    Що до фасадів будинків які оточують площу. це окрема велика тема яку я вже піднімав. і тут з вами погоджуюсь що роботи багато, враховуючи що будівля готелю Волинь приватна власність.
    І тільки на моє сприйняття, наголошую на цьому, у даному виконанні відчувається радянська школа архітектури.

  4. Забув сказати що (на відео з інтерв*ю видно) видно місце біля костелу де я передбачив відкриття частини колишнього мощення. І що відкритий для дискусії і, що до змін.

  5. Анатоль я розумію ваш гнів ,і надіюсь що з вашою допомогою ми подолаємо цей колективний страх перед цією комуністичною потворою як Юрій змієборець змія .

  6. Анатоль я розумію ваш гнів ,і надіюсь що з вашою допомогою ми подолаємо цей колективний страх перед цією комуністичною потворою, як Юрій змієборець змія .

    • Пане Сергій, я б і не вступав, але ви робили зауваження під моєю презентацією під ніком Сергій Н., і я не знав що спілкуюсь з вами. А на відео ви це оголосили, тож вважав за коректність вам відповісти.

  7. Андрію.ще раз дякую.Думаю що самим правильним рішенням буде невступати з вами в дискусію а розяснювати громадянам міста своє бачення ,оскільки мені важніше думка громади.Відносно школи,краще вчитись на своїх помилках це набагато ефективніше.

  8. як тільки народ почне жити краще ніж при клятих комуняках – так всі і зрозуміють, шо комуністичну потвору ви подолали ! але це буде не скоро… якщо взагалі буде. Слава Україні !

    • пропозиції Сергія Нечипорука найбільш реальні і можуть бути основою для подальшого пошуку оптимального варіанту реконструкції центральної площі міста .
      І ще раз на мою думку
      1. повинна бути зона відпочинку , але не в центрі площі , можливо на місці монумента та стели , можливо з фонтаном .
      2.площа повинна бути максимально простора , без памятників , різних фігур.
      3. клумби повинні розташовуватись тільки по краях площі , чвстинв їх повинна бути мобільною для можливості вмкористання площі для різних потреб
      4.влаштування ялинки , ярмарків – це вже стало традицією для мешканців міста , треба зберегти цю традицію , тільки вдосконалити особливості проведення таких заходів , наприклад як каже п.Гнатюк . щоб багатотонні автомобілі не руйнували покриття площі , треба умовно розподілити площу при проведенні ярмарків на частину де можуть знаходитись важкі автомобілі ( наприклад тільки в районі КМЦ)-там же можна зробити підсилений варіант покриття )і на ту , де буде заборонений рух автомобілів для підвозки товару ( з вулиці Ковельська можна передбачити для цього спеціальну тимчасову площадку , де у звичайному стані будуть знаходитись клумби з квітами , які у разі потреби можуть переміщатися )

  9. Я дуже радий .що є люди ,які не побояться піти наперекір совкам ,які правлять ,як краіною ,так і містом , цей шлях тернистий і ця червона гідра ще буде старатись впливаьти на здорові сили ,але перемогти вона вже не зможе .

  10. впевнений – ” здорові сили ” доведуть, що рівень Зімбабве для них не межа !

      • так шо, пан гей, народу зараз живеться краще ніж при клятих комуняках ? ну крім геев та депутатів…

        • Ірина я думаю що таких молодих людей є небагато,але вони мають негативний вплив на однолітків.Психологам потрібно займатися цими дітьми.Та батьками також.Немає єдності і терпимості у дороских.Та прикладів для наслідування дуже мало,більше негативу.

  11. Шановні я не ділю людей за їх політичні та релігійні переконання,Проектування паредвачає розвиток на 20р. вперед.І там я не бачу місця таким символам як обеліск,танк,фільмам де вистрілити в людину це нормально,красти це престижно.Це наша спільна проблема вилікувати їх від цього.

  12. Це моє! Не люблю ціх квітників і квітів на фанарях. А от сучасну зону з окулярами залишив. Де молоді тусуватись на бордах стріт-тріалом займатись?

    • Я проповую місце для екстримальних розваг молоді між панбудом та ресом.Відвести воду ,сформувати рельєф згідно вимог до цього виду спорту.Площа замала і немає рельєфу для виконання трюків.Там могли б найти собі місце і рожеві окуляри.

      • Нам пропонували і на стадіоні, але у всьому світі стріт-тріалом на міських площах і вулицях займаються. А на болоті ще один фонтан встановіть. вода буде поряд.

  13. в місті дуже багато міста де можливо влаштувати фонтан, для чого руйнувати історію? Ломать не строить. Бажаєте фонтан запроектуйте та побудуйте в іншій частині міста, або парку тільки не на площі. Поважайте нашу спільну історію, та працю інших людей.

  14. Спочатку молоді потрібно навчитися не смітити в місті. Поводити себе адекватно. Розмовляти без матів.А тоді можливо щось і зроблять для молоді. Бо в теперішній час молодь нічого не робить для міста. Смітить,лається,старшим місцем не поступиться в автобусі. Така молодь… І що їм не збудуй все знищать.

  15. І полюбилась вам ця історія,сталін, ссср,обідрані совети які половина Українців загнали в сибір,а тих, що залишились кого купили а кого морально гноїли,/ламать не строить/.Вони нам сімі та душі людей руйнували,не спільна в нас з вами історія.

    • ну брехати не треба.. яку половину ? тільки злочинців, яке це заслужили.. дякуйте, шо не розстріляли.. Сталін виявився занадто великим гуманістом..

  16. Якщо вам є за що то подякуйте.Тим кого цілий світ викинув на задвірки історії.Нехай вони бояться,бо їхній час скінчився.

  17. скінчився… все тільки починаеться… ідеї соціальної справедливісті не помруть ніколи, навідь якщо будуть називатися якось інакше. Тим більше в суспільстві під керівництвом бандерівців, які вже всім довели, шо можуть тільки все проср*ти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця