<

Рідні просять проголосувати за петицію про присвоєння звання Героя України загиблому військовому з Володимирської громади

13:39 | 25.09.2024 / Володимир / , /
Перегляди
528
/ Коментарі відсутні

На сайті Президента зареєстрували петицію про присвоєння звання Герой України (посмертно) старшому солдату Владиславу Троцюку з Володимирської громади.

Про це повідомляють на сайті громади.

12-го травня 26-річний мешканець села Ласків, старший солдат Троцюк Владислав Валентинович загинув від вибухової травми під час артилерійського обстрілу поблизу н.п. Першотравневе Куп’янського району Харківської області.

Протягом чотирьох місяців вважався зниклим безвісти, оскільки потрібно було встановити його особу за допомогою ДНК-експертизи. Поховали полеглого Захисника з усіма військовими почестями на кладовищі у рідному селі Ласків 19-го вересня.

“Маю всі підстави вважати, що мій син цілком на це звання заслужив. У листопаді 2017 року Троцюк Владислав Валентинович вступив до лав Збройних Сил України на основі контракту, з гідністю боронив територіальну цілісність нашої Держави на сході країни, а саме у Луганській області. Має численні нагороди та відзнаки. Користувався повагою і авторитетом серед побратимів, беззаперечно виконував бойові завдання та накази, постійно вдосконалював свої бойові навички. 25.02.2022, мій син, не чекаючи повістки, сам пішов до ТЦК, одразу відправившись на війну.

Боронив Державу у Київській та Харківській областях, брав участь у звільненні Харківської області, мав поранення, але після реабілітації одразу повернувся у стрій”, – йдеться у тексті петиції, автором якої є мама загиблого солдата Ольга Калич.

Підтримати петицію можна за посиланням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Вересня, П’ятниця
26 Вересня, Четвер