<

«Працюю з фінансами понад 20 років»: очільниця бюджетної комісії про нові обов’язки у Володимирській райраді

18:40 | 22.01.2024 / Володимир / , /
Перегляди
638
/ коментарі 2

У студію БУГу завітала депутатка Володимирської районної ради від політичної партії «За майбутнє», яка віднедавна стала головою бюджетної комісії – Оксана Юрчук. Також посадовиця є начальницею бухгалтерського відділу управління інфраструктури Володимирської міської ради. Говорили про нові посадові обов’язки, як встигати обіймати декілька посад одночасно та якісно виконувати свою роботу.

Наприкінці минулого року, Оксану Юрчук обрали на посаду голови бюджетної комісії Володимирської районної ради замість Валентина Вірковського, який напередодні склав повноваження депутата райради. Посадовиця зазначила, що нові обов’язки на себе не боялася брати, оскільки працює у фінансовій сфері з 2000-их років, спочатку – на посаді в управлінні соцзахисту, а згодом і в управлінні інфраструктури Володимирської міської ради.

На запитання, чому вирішила піти в депутати, Оксана Юрчук відповіла, що, працюючи в органах місцевого самоврядування, була дотичною до багатьох процесів, але відчувала, що хоче бути не лише виконавцем, але й рушієм деяких з них. Тому вирішила приєднатися до політичної партії «За майбутнє», оскільки їй імпонувала робота Ігоря Гузя в окрузі: його цілеспрямованість, наполегливість та бажання щось змінювати.

Найважливішими рішеннями, які посадовиця висувала і підтримувала, вважає звернення до голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка щодо його ініціювання перед Фондом держмайна передачі газоносних мереж в комунальну власність громад. Бо вони, в більшості, будувалися коштом самих мешканців, а потім були передані в безоплатне користування газових господарств. Нині ж ці компанії беруть кошти з населення за транспортування газу цими ж мережами.

Також Оксана Юрчук активно долучається до процесів переходу церков з УПЦ московського патріархату до ПЦУ, підтримувала звернення до Юрія Погуляйка щодо розриву та не продовження договорів оренди з Успенським собором у Володимирі, Низкиницьким та Зимнівським монастирями.

«Це нагальне питання, я вважаю, воно мало бути завершенне разом із закінченням радянщини. Коли Україна стала незалежною, цей процес (розірвання стосунків із церквами, що підпорядковуються РПЦ – ред.) мав бути ще тоді запроваджений. Ми втратили трохи часу, але я впевнена, що зараз, як ніколи, це питання є першочерговим, тому що в Україні не може функціонувати російська церква. Оскільки вона фінансує росію, війну, смерть наших військових, а вони це прославляють. Так не може бути. В Україні повинна бути лише українська церква», – впевнена Оксана Юрчук.

Позитивним і важливим депутатка вважає і процес деколонізації, зокрема позбавлення радянських назв, перейменування міста Володимир, району, вулиць, повернення селу Петрове колишньої назви Цуцнів. І вона впевнена, що ці процеси на часі сьогодні.

Початок повномасштабного вторгнення посадовиця з чоловіком та дітьми зустріли вдома, виїжджати нікуди не збиралися, продовжували ходити на роботу та підтримувати країну. Брат Оксани Юрчук служить у ЗСУ, тож питання допомоги військовим їй «не чуже».

Також говорили й про те, як встигати обіймати декілька посад одночасно та поєднувати роботу із сімейними обов’язками, як перезавантажується Оксана Юрчук і що для неї є відпочинком. Про це та про інше дивіться у відеоінтерв’ю.

Дивіться також:

АНКЕТА: депутатка Володимирської районної ради розповіла, коли навчиться водити авто




коментарів: 2
  1. ой, Оксанка, шо ти знаєш про фінанси?
    це копійки з чим ти маєш справу.
    справжні фінанси крутяться у Хімпром. це та Українська контора, яка вбиває цвіт Нації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота