<

Обласна рада передала Володимиру приміщення станції переливання крові

11:55 | 23.05.2024 / Володимир / , /
Перегляди
401
/ Коментарі відсутні

Волинська обласна рада передала приміщення відділу трансфузійної допомоги у комунальну власність Володимирської громади та припинила право постійного користування земельною ділянкою комунальному підприємству «Волинський обласний центр служби крові».

Рішення про передачу з балансу комунального підприємства «Волинський обласний центр служби крові» у комунальну власність Володимирської громади прийняли 23-го травня на засіданні сесії Волинської облради.

Нагадаємо, Володимир домовився із Волинською облрадою про передачу приміщення відділу трансфузійної допомоги у комунальну власність громади. Для цього з бюджету міста мають передати 25 млн грн субвенції на потреби обласних медичних закладів. Виділення першого траншу субвенції облраді у сумі 10 млн грн погодили на позачерговій сесії 26-го квітня.

Триповерхове приміщення, яке використовувалось за призначенням лише на 10%, передадуть на баланс Володимирського ТМО. Передбачається, що станція переливання крові продовжить діяти, також туди планують перемістити екстрену медичну допомогу.

Дискусії щодо долі станції переливання крові у Володимирі точились давно. Її функціонування відстоював у парламенті й народний депутат Ігор Гузь. Частина приміщень знаходиться у плачевному стані. Раніше йшла мова й про саме закриття станції переливання крові, але її вдалося «відвоювати».

Читайте також:

Минулого року голова Волинської облради Григорій Недопад зазначив в інтерв’ю БУГу, що доля станції переливання крові на той час була не вирішеною.

У лютому депутати на чолі з очільником облради відвідали станцію переливання кров, де обговорили її можливість передачі у комунальну власність Володимира на взаємовигідних умовах.

Як працює відділ трансфузійної допомоги – Цього року здали кров близько 900 разів: щотижня Нововолинська лікарня відправляє донорів у Володимир.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Червня, Неділя
15 Червня, Субота