<

[ОНОВЛЕНО] Закінчився договір оренди Успенського собору: настоятель єпархії УПЦ МП відмовився підписувати акт про передачу майна

11:03 | 1.07.2024 / Володимир / /
Перегляди
2348
/ коментарів 7

1-го липня закінчився договір оренди релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП на користування пам’яткою архітектури комплексом споруд Успенського собору у Володимирі. У понеділок єпархія зібрала своїх прихожан та правила молебень, щоб їх не вигнали з храму. В той час на території храму працювала комісія з області.

Поки на місці працювала комісія з області, під керівництвом начальника департаменту культури Волинської ОВА Олександра Хвіщука, у храмі тривала молебень, були зібрані парафіяни.

На місці також були працівники Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк та Орися Вознюк. Поліція наглядала за правопорядком.

До єпархії прибули священники зі всієї округи, за їхніми словами, ніби то на щомісячні єпархіальні збори.

Журналісти інтернет-видання «БУГ» перебували на місці події та висвітлювали все у прямому ефірі:

Дивно було бачити у соборі колишнього регіонала та скандального ексдепутата Володимирської міської ради Руслана Мороза. Який почувався на території собору та єпархії, як у себе вдома. Він заявив, що є прихожанином Успенського собору УПЦ мп та прийшов захищати інтереси релігійної громади. Супроводжував скрізь комісію, домовлявся із владикою, куди можна пройти, а наприкінці вимагав від представників ОДА продовжити договір релігійній організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп на користування Успенським собором.

Під час обстеження виявили певні порушення: тріщини у стінах, заміна дверей, додавання пластикових елементів в інтер’єр. Після цього комісія пішла до керуючого єпархією митрополита Володимира, який відмовився підписувати акт про приймання-передачу майна та зазначив, що чекатиме рішення суду.

В результаті комісія покинула собор, її голова Олександр Хвіщук відмовився давати будь-які коментарі журналістам. БУГ слідкуватиме за розвитком подій далі.

Нагадаємо, у травні Волинська ОВА надіслала настоятелю Успенського собору УПЦ мп у Володимирі повідомлення про припинення договору оренди.

напередодні народний депутат України Ігор Гузь звернувся до керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, а також начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка з вимогою не продовжувати договір оренди Свято-Успенського собору у Володимирі з релігійною організацією УПЦ мп. Звернення підтримав ще 21 нардеп.

Раніше депутат обласної ради Андрій Бокоч вимагав в ОДА надати список артефактів Успенського собору Володимира, адже ревізія майна востаннє там проводилась 1992 року.

Читайте по темі:




коментарів: 7
  1. А я ж то думаю собі: Чого це, раптом, митрополит УПЦ МП Онуфрій в Зимненський жіночий монастир, аж з Києва приїхав? Ось воно що – з 01.07. 2024 року закінчується термін оренди цією ворожою до Держави Україна, релігійною конфесією собору у Володимирі!

  2. Мороз це промосковська агентура, шулер, що нагло повідбирав у Володимирчан хати квартири, земельні ділянки під дахом фсбу та покійного князя данила пазалаті ручку.

  3. Гнати поганих сатаністів з Володимира ,бо цей собор ,якраз і є центром кацапських сатаністів,де бидло готове лизати лапи москальським попам і разом з тим продати державу.

  4. Війна колись закінчиться … і як тоді держава буде відповідати в європейському суді за утиски віросповідання ? В Україні більша половина церков належить УПЦ , чому автор про це мовчить ?

  5. Призначте мороза вже накінець старостою, або висвятіть в дяки, хоча б …Він вашу церкву захистить. Які прихожани така і церква((((

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Липня, Середа
2 Липня, Вівторок