<

Мери Нововолинськ та Володимира зустрілись із керівництвом «UkraineInvest» щодо залучення інвестицій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:17 | 2.06.2021 / Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
1160
/ 1 коментар

Народний депутат Ігор Гузь разом із міськими головами Нововолинська та Володимира-Волинського – Карпус Борис та Ігор Пальонка – 2-го червня зустрілися з Сергієм Цівкачем, виконавчим директором урядового офісу з залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

Про це йдеться на офіційній сторінці Ігоря Гузя у фейсбуці.

Головні тези зустрічі:

– допомога у підготовці інвестиційних паспортів громад;

– просування територій із залученням іноземних інвестицій;

– участь міст у виставках, конгресах, інших закордонних візитах із ціллю популяризації інвестиційно привабливих проектів.

Головні аргументи, чому ця зустріч була ініційована командою парламентаря та очільниками двох міст – у Володимирі-Волинському та Нововолинську змінилася влада за останні майже 30 років, а, відповідно, нові й молоді керівники змінюють підходи до роботи з інвесторами та абсолютно нетерпимі до корупції.

Як пояснив нардеп: «Перевага міст номер один це – логістично зручне розташування. Обидва вони близько знаходяться до митного посту «Устилуг» – з Нововолинська до «Устилуга» 25 км, а від Володимира – 12 км. Зробили дороги для якісного транспортного сполучення. Ми максимально відкриті до співпраці з інвесторами і я як народний депутат, якого вдруге переобрали на окрузі, зацікавлений у розвитку регіону «Прибужжя». Вважаю це своїм пріоритетом у роботі, тому сьогодні ми разом на цій зустрічі».

Міські голови представили потенційно привабливі ділянки на території їхніх громад.

У Володимирі-Волинському є кілька таких ділянок. На одній із них вже незабаром будуть облаштовані потужні 22 вітрові станції. Ще одна ділянка має всі підведені комунікації, буде збудована якісна дорога.

У Нововолинську зареєстрували індустріальний парк на 20 га. До нього також підвели всі необхідні комунікації, він близько розташований до дороги. Як розповів міський голова – є потужності в громади й щодо металопереробки. Також вже є приклад успішного залучення іноземних інвестицій.

Керівник урядового офісу розповів, що з нещодавніх його зустрічей з поляками стало зрозуміло, що вони дуже зацікавлені у співпраці з українцями. Наразі ведуться активні переговори й готуються інвестиційні паспорти територій для презентації вже наприкінці червня. Сергій Цівкач порадив міським головам якнайшвидше зробити якісну аналітику потенційно привабливих для інвестора ділянок і скерувати їх в Офіс. Після цього, проекти будуть включені у спільну програму й можна говорити про подальші кроки співпраці як із внутрішнім, так і зовнішнім інвесторами.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа