<

Епопея з Пузатою хатою у Володимирі продовжується: новому-старому власнику не передали в оренду земельну ділянку

19:33 | 18.07.2023 / Володимир / , , , /
Перегляди
4323
/ коментарів 6

Депутати Володимирської міської ради проголосували проти передачі договору оренди земельної ділянки на вулиці Луцькій, 8 під незаконно збудованим кафе «Пузата хата», яке знову стало власністю сина колишнього мера Руслана Саганюка.

За дане рішення на черговій сесії 18-го липня не проголосував жоден з присутніх депутатів.

Як повідомив начальник управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів Андрій Трофимук, новий (колишній) власник переоформив нерухоме майно та звернувся щодо надання йому в оренду земельної ділянки площею 1493 м кв. під цією будівлею.

Варто зазначити, що дане питання викликало чимало суперечок та дискусій щодо цієї незаконної будівлі, зведеної в охоронній зоні.

Так, депутат Олег Тимосевич зазначив, що не розуміє, як ця незаконна будівля взагалі отримала номер і чому її досі не знесли. Він зауважив, що ні в якому разі не можна продовжувати договір оренди ще на п’ять років. А власнику потрібно виписати рекомендації, чому незаконну будівлю потрібно перенести з цього місця. Він закликав депутатів не бути бездіяльними, адже це питання тягнеться років 15 і його потрібно вирішити, при цьому він додав, що даної будівлі там не повинно бути!

Своєю чергою Олег Свідерський, як представник попередньої влади (нагадаємо, у попередній каденції він обіймав посаду секретаря міської ради), зазначив, що не потрібно все спирати на колишню владу. Але дане питання потрібно вирішити і все залежить від депутатів. Проте, якщо обранці не підтримають рішення, то ніхто не платитиме за оренду, бюджет не доотримуватиме коштів.

Чинний секретар Володимирської міської ради Іван Юхимюк додав, що була створена спеціальна комісія щодо законності зведення даної будівлі. По даній справі відбувся судовий розгляд, де суд визнав право власності, хоч сама будівля – самочинна забудова. Комісія розглядає декілька варіантів подальших дій: надати право оренди на землю, не надати і старий договір закінчиться у 2024 році, можна ще спробувати викупити приміщення.

Депутатка Тетяна Дьоміна, яка вивчала це питання додала, що комісія визнала дане приміщення самочинною забудовою. І тепер новий власник несе за нього відповідальність.

“Так ми втрачаємо податки, але подумайте, що ми втратимо, коли там буде трьохповерхова будівля з великими літерами АТБ. Комісія рекомендувала приходити на кожну депутатську комісію. Потрібно розглянути різні варіанти розвитку подій: що буде, якщо ми проголосуємо, якщо не проголосуємо”, – зазначила вона.

Своєю чергою депутат Констянтин Зінкевич порадив колегам подивитися на питання фундаментально і приймати відповідні рішення.

Юристка Людмила Павленко, що дане самочинне будівництво було узаконення в судовому порядку. Уже сплив термін позовної давності, щоб його оскаржити. Також немає законних підстав, щоб власник її демонтував. Якщо спробувати примусове відчуження майна, то дана будівля не підпадає під жодну суспільну потребу. Закон дозволяє викупити подібне майно.

Депутати вирішили не підтримувати передачу права оренди новому (старому) власнику Руслану Саганюку, але й не прийняли певного конкретного рішення по даному питанню. Тож вочевидь епопея із незаконно зведеною будівлею кафе”Пузата хата” в історичній території міста біля пам’ятки архітектури Вали Городища, яка тягнеться роками, буде тривати й далі. На жаль, певного вольового рішення по даному питанню на даній сесії ми так і не побачили…

Читайте по темі:




коментарів: 6
  1. Рішення наших судів приймаються за гроші ,або хабарі ,так буде правильніше .Розвалити цю хібару ,буде самим правильним рішенням .

  2. Свідерський цікавий, не треба спирати на попередніх, а хто то дав знати будувати, вужі з парку?

  3. Все, як і завжди. Депутати бояться, щоби не відібрали ще й їхню власність нажиту подібним способом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота