<

Рада запровадила штрафи за відсутність масок у громадському місці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 6.11.2020 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Верховна Рада на засіданні 6-го листопада запровадила штрафи до 255 грн для громадян за перебування у громадських спорудах і транспорті без масок.

За законопроєкт №3891 про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення проголосувало 262 народних депутати, – повідомляє УП.

Згідно з документом, штраф за неносіння масок буде від 170 до 255 гривень. Як пояснював раніше очільник МОЗ Максим Степанов, протокол складатимуть одразу на місці.

Цей закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Одразу після голосування перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав застосовувати ці штрафи до народних депутатів, які будуть перебувати в сесійній залі Верховної Ради без масок.

“Я дуже радий що ми проголосували цей законопроєкт, і тепер я особисто вважаю, що народні депутати, які будуть знаходитися в залі Верховної Ради без масок, демонструють або впертість або зверхність до щойно прийнятого закону або відсутність інстинкту самозбереження.

Тому я дуже прошу застосовувати до них засоби адміністративного впливу”, – зазначив він.

Накладати штрафи матимуть право:

  • працівники поліції,
  • працівники епідемічного контролю,
  • представники органів місцевого самоврядування.

За відсутність маски поліція зможе штрафувати порушника прямо на місці.

Ще під час весняного карантину постало питання, що таке “громадське місце”. Єдине законодавчо закріплене визначення “громадського місця” міститься в законі, яким заборонили вживати тютюнові вироби в цих самих місцях.

Громадське місце – частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під’їзди, а також підземні переходи, стадіони”, – йдеться у законі.

Оглядачі зауважують, що це визначення є досить вузьким, а практика покарання за куріння показує, що воно не поширюється на парки чи сквери, або частини вулиці, де люди вільно курять.




коментарів: 2
  1. Закон України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”.
    Стаття 3. Фінансове забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.
    Фінансування санітарних і протиепідемічних заходів, а також програм забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, інших програм, спрямованих на профілактику захворювань населення, здійснюється за рахунок державного і місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, а також позабюджетних коштів.
    Хай спочатку держава згідно закону забезпечить нас масками а потім хай вимагає їх носити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Вересня, Неділя
7 Вересня, Субота