<

Рада припинила повноваження депутата Арістова , який їздив на відпочинок на Мальдіви

14:33 | 27.07.2023 / Новини / , /
Перегляди
135
/ 1 коментар

Верховна Рада України 27-го липня достроково припинила депутатські повноваження Юрія Арістова від «Слуги Народу», якого журналісти викрили під час відпочинку на Мальдівах.

Про це повідомляють народні депутати Ірина Геращенко та Ярослав Железняк, пише Громадське.

За припинення депутатських повноважень Арістова проголосували 320 парламентарів.

Железняк зазначив, що тепер у Раді новий антирекорд за кількістю народних депутатів — 402 людини.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі «Слідства.Інфо» заявили, що 48-річного Юрія Арістова — народного депутата від «Слуги Народу» та заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки — у середині липня помітили в 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. Працівники курорту підтвердили, що Юрій Арістов справді був їхнім гостем.

Прессекретарка Арістова не надала журналістам пояснення, на яких засадах депутат перетнув український кордон і чи робочою була його поїздка на Мальдіви. Сам депутат не підняв слухавку, а його дружина відповіла журналістам, що «у неї своє особисте життя, а в чоловіка — своє». 

Після цього Арістов подав заяву до Верховної Ради України про складання повноважень.

Правоохоронці навіть приходили до Арістова з обшуками. Вони з’ясували, що депутат справді разом із жінкою та дітьми до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки попри заборону на виїзд посадовцям за кордон. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 ККУ — службове підроблення.




один коментар
  1. Може правохоронні органи ще б спитали де воно накрало стільки грошей ,чи депутат в на геть недоторканий ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця