<

Польські фермери поновили протест на пункті пропуску «Шегині-Медика»

12:36 | 4.01.2024 / Новини / /
Перегляди
68
/ Коментарі відсутні

Польські фермери відновили акцію протесту на пункті пропуску «Шегині-Медика». З 09:00 4-го січня вони почали блокувати рух у пункті пропуску.

Про це повідомляє Суспільне.

Як заявив лідер протестувальників Роман Кондрув, вони пропускатимуть по три вантажівки на годину. Також без затримок обіцяють пропускати гуманітарні вантажі та машини із товарами, що швидко псуються. Легкові автомобілі та автобуси можуть перетинати кордон у звичному режимі.

Попередньо, протест триватиме до 3-го лютого.

Як повідомили на телеграм-каналі Держприкордонслужби, ускладнення у русі транспорту можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

“На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 800 вантажівок”, – мовиться в повідомленні.

З 6-го листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок у пунктах пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», а з 23-го листопада «Медика – Шегині», вимагаючи заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, а також відновити видачу дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні.

Через блокування на кордоні утворилися багатокілометрові черги з сотень вантажівок. Відомо про два випадки смерті українських водіїв фур в очікуванні перетину кордону.

У відповідь на дії поляків українські перевізники влаштовували попереджувальну акцію поблизу Краківця, щоб переконати польських перевізників, що їхнє блокування кордону шкодить не лише Україні, а й Польщі. Згодом стало відомо, що польські страйкарі отримали дозвіл на протести до лютого 2024 року.

В обід, 11 грудня польські перевізники припинили страйк на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Митниця запрацювала у звичному режимі, пропуск вантажівок відновили в обидва боки. Того ж дня перед пунктом пропуску польська вантажівка знову заблокувала рух. Після попередження від польських правоохоронців фуру прибрали.

З 15:00 години 18 грудня польські перевізники знову заблокували рух вантажівок на міжнародному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 Травня, Понеділок